Almatorta

2011-08-16

sponsored links


Rengeteg almát kaptunk és mint már nagyon sokszor meséltem nem vagyunk nagy almafogyasztók. Legtöbbször a maradék almát kénytelenek vagyunk kidobni, mert megromlik...nos ennek elkerülése végett valami sütiben vagy sült-fõtt formában kerül elfogyasztásra az alma.
Amerikai módra akár upside down cake néven is futhatna, azaz fordított almatorta. Édesanyám sütötte ezt sokszor otthon, igaz õ nem kerek tortaformában. Hogy kicsit kevésbé legyen kalóriadús és cukros ez a torta több cukros alapanyagot is lecseréltem cukormentesre. Így talán egészségesebb is.

Hozzávalók (20 cm-es tortaformába, 6 fõre):
100 g darált keksz (pl. gyõri Kolevit, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot)
50 g vaj

10 kisebb méretû alma (reszelve nálam fél kiló)
1 tk õrölt fahéj
1 csipetnyi õrölt kardamom
1/4 vanília kikapart magjai ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2011/08/al...

sponsored links

Keres?s