Almaleves

2014-05-20

sponsored links

Az elmúlt hetekben volt minden, mint a búcsúban: betegség nálunk és a kutyánál, elromlott számítógép, monitor, telefon, tönkrement villanyvezeték és sok-sok munka. Amikor ezeket letudtuk, akkor igyekeztünk kihasználni a jó idõt és hatalmas sétákat tettünk a városban, így nem forogtam túl sokat a konyhában.

Ez a leves ilyen napokra való: 10 perc munka van vele, kevés mosogatnivaló, roppant egyszerû, bárki el tudja készíteni :)

Hozzávalók 2 fõre:
40 dkg alma (2 nagy szem)
6-7 dl víz
0,5 -1 dl tej
1 evõkanál keményítõ
1 teáskanál citromlé
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál vaníliaaroma
fél csipet só
(1 teáskanál cukor vagy méz)

Az almát apróra vágjuk, egy kevés vízben megpároljuk, majd vékonyan megszórjuk fahéjjal és keményítõvel. Elkeverjük, így nem maradnak benne csomók. Hozzáadjuk a maradék ízesítõt és a folyadékot. Ezen a ponton elõrántjuk a botmixert/krumplinyomót/villát és ízlésünknek megfelelõen pürésítjük. Én körülbelül a felét szoktam leturmixolni, a többi marad darabosan. Egyszer felforraljuk és tálalható.

Ha épp hûvösebb van kint, akkor jól esik a fûszeres, melengetõ leves, melegben pedig alaposan behûtve, egy gombóc vaníliafagylalttal, vagy tejszínhabbal tálaljuk.






Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/SzvaBlogja/~3...

sponsored links

Keres?s