Almafánk

2014-08-11

sponsored links

   
Már többször is megsütöttem, fotó is készült  róla, de valahogy mindig elmaradt a recept bejegyzése.
Most tessék itt van 2 fotó, két kivitelezés és egy jól kikísérletezett recept.
Hozzávalók: 1 kg alma(pucolás után kb. 800 g marad), 2 tojás, 2 evk. cukor, 350 g liszt, 1 tasak sütõpor, pici só, kevés õrõlt fahéj.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. 

Egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral, a fahéjjal meg a sóval elkavarjuk, hozzáadjuk a kiszorított almát,a sütõport és annyi lisztet, hogy kanállal vagy kézzel formázható legyen. Kis galuskákat szaggatunk(vagy vizes kézzel kis pogácsákat formálunk), majd bõ forró olajban, rendre kisütjük. Papírtörlõre szedjük ki, porcukorral behintjük és azonnal tálaljuk.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s