Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb

2014-07-31

sponsored links

Szeretek borban párolni, sütni, mert egyfajta karakterest ízt ad az ételnek, amitõl teljesen más lesz, mintha csak befûszereznénk és betennénk a sütõbe. Legtöbbször teszek mindig egy-egy löttyintést majdnem minden ételbe, ami biztosan nem tesz rosszat és nem tudjuk ezzel elrontani.




Almaborban sült kakukkfüves csirkecomb
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke alsó comb
só, bors
kakukkfû
2 nagy savanykás alma
7-8 gerezd fokhagyma
3 dl almabor

Elkészítés:
A combokat bõrözzük le, sózzuk és borsozzuk. Fektessük egymás mellé egy nagyobb jénaiba, majd szórjuk meg kakukkfûvel. Az almát vágjuk cikkekre, a fokhagymát pedig pucoljuk meg. Tegyünk a combok közé egy-egy gerezd fokhagymát és egy-egy szeletke almát. Öntsük fel almaborral és már mehet is a sütõbe. 180°C-os elõmelegített sütõbe kb. egy óra alatt süssük meg. Sütés közben forgassuk meg többször a combokat, hogy egyenletesen süljön. Lefedni nem kötelezõ, mert magától is enged a hús levet és így szépen ez idõ alatt be is sûrûsödik, jó szaftos lesz.
Mazsolás kölessel tálaltam, amit szintén kakukkfûvel ízesítettem.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/almab...

sponsored links

Keres?s