Alma-kiwileves pirított dióval

2014-01-13

sponsored links

almadio2


A pirított dió bármilyen egyszerû kevert süteményt fel tud dobni a jellegzetes, kicsit gesztenyés, kicsit pörkölt ízével. Gondoltam, hogy az almalevessel is csak jót tehet ? :)


Hozzávalók:

80 dkg alma (vagy egy része kiwi)

3-4 ek cukor

1 ek vaníliás pudingpor

1 tk fahéj,

kb 5 db szegfûszeg

citromlé, ha savanyítani akarjuk

10 dkg pucolt, egész dió


Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, fedaraboljuk és feltesszük fõni kb 1-1,5 l vízben a fahéjjal és szegfûszeggel együtt.

Forraljuk kb. 10 percig, amíg a gyümölcs megpuhul.

A levesbõl kiveszünk pár kanál forró lét, abban elkeverjük a pudingport, majd tovább hígítjuk a levessel, végül visszaöntjük és jól elkeverve néhány percig fõzzük. Aki sûrûbbre szeretné, a pudingot keverje el tejben, joghurtban vagy tejszínben, de minden esetben célszerû a forró levessel hígítani, mielõtt összeöntjük, így nem lesz csomós.

A nem találjuk eléggé savanykásnak, citromlével öntözzük meg.

A diót serpenyõben (olaj nélkül) enyhén pirítsuk meg és tálalás elõtt szórjuk a levesre.



Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni.



Ugye nem felejtettétek el, holnap KözösKedd játék, mindenkinek ér csatlakozni, hozok egy jó kis témát! :)



Aki jelentkezett a Blogkóstolóra, annak 2 hete van még elkészíteni és beküldeni a finomságokat! :)



almadio1






Hasonló bejegyzések:




photo1011
Hideg kiwileves


photo-12
Vajkaramellás pite fahéjas sült almával


csm3
Csirkemell olaszosan ? paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal


20111118-013
Fûszeres fordított banános süti


almahab
Almahab




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/01/13/alma...

sponsored links

Keres?s