Alma joghurtos-gyömbéres bundában

2014-01-07

sponsored links

Ezt ettük tegnap a fokhagymakrémleves után. A tészta joghurttal és gyömbérrel készült. A sütéstõl az almák puhák lettek, de mégsem szotyósodtak meg. Jó kis kontraszt volt a kissé ropogós tésztával. Ahogy a nagyok mondják: a textúrák keveredése remek párost alkotott. ;)

Ennél a desszertnél 2 dolog miatt is slamasztikában voltam. Egyrészt nem tudtam mit kezdeni a fotózással. Bárhogy képzelegtem fejben, sehogy sem állt össze a kép. Feladtam és lefényképeztem, miközben sül. ;) Másrészt nem méricskéltem a hozzávalókat, csak érzésre kevertem ki a tésztát. Próbálom azért megadni a mennyiségeket. A lényeg, hogy jó sûrû palacsintatésztát keverjünk ki.

Elõkészítés: 5 perc

Sütési idõ: 5 ? 7 perc

alma joghurtos gyomberes bundaban



Hozzávalók:

kb. 3 ? 4 nagy maréknyi liszt

10 ? 12 dkg natúr joghurt

1 dl tejszín

1 ? 2 tk citromlé

2 ? 3 ek. nádcukor

1 mk. õrölt gyömbér

1 tojás

csipet só

kókuszzsír a sütéshez (de a mezei napraforgó olaj is megfelel)

vaníliás porcukor a szóráshoz (elhagyható)

A lisztet elkevertem a csipet sóval, hozzáadtam az õrölt gyömbért, az egész tojást, a nádcukrot, majd kikevertem a joghurttal. Menet közben belecsurgattam a tejszínt, végül a citromlevet is. Túlságosan nem kevertem ki a tésztát, nehogy túl nehéz, vaskos legyen a sütés után. Persze azért nem hagytam benne öklömnyi csomókat, de nem kell olyan homogénnek lennie, mint a klasszikus palacsintatésztának.

Az almákat meghámoztam, majd kb. ujjnyi vastag szeletekre vágtam, meglocsoltam kevés citromlével. Egy serpenyõben felhevítettem 3 ? 4 evõkanálnyi kókuszzsírt, kb. ujjnyi magasan állt, amikor már folyós állagú volt. A forró zsiradékban a bundázott almák mindkét felét aranybarnára sütöttem. Oldalanként kb. 4 perc. Papírtörlõre szedtem, hogy a felesleges zsiradékot leitassam.

Még forrón/melegen meghintettem kevés vaníliás porcukorral.

alma joghurtos gyomberes bundaban (2)




Innen is szemezgethetsz




2IMG_6586 (853x1280)
Julia Child nyomában ? fûszeres paradicsom és pirítós


WR banankenyer 001
Banánkenyér



Kapros joghurtos tökfõzelék


2narancsos gyomberes csokimussz2 (1280x853)
Narancsos-gyömbéres csokihab (mousse)




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/01/07/alm...

sponsored links

Keres?s