Alm?s-lekv?ros pisk?ta rol?d

2023-11-29

sponsored links

A puha pisk?ta t?szt?t most alm?s t?ltel?kkel k?sz?tettem, aminek az a k?l?nlegess?ge, hogy vaj ?s s?rgabarack lekv?r is ker?lt a t?ltel?kbe. Az ?zletes klasszikus s?tem?ny remek kieg?sz?t?je egy hagyom?nyos vas?rnapi eb?dnek, de olyan sz?p, hogy egy ?nnepi asztalon is meg?llja a hely?t. 

A pisk?ta elk?sz?t?s?t aj?nlom figyelembe, olyan gy?ny?r?, megfelel?en magas, nem esik ?ssze s?t?s ut?n ?s olyan puha, laza szerkezet?.




Hozz?val?k a pisk?t?hoz:

kb. 27 x 37 cm-es tepsihez

5 nagyobb toj?s

10 dkg porcukor

1 csomag van?li?s cukor

1 kisebb citrom reszelt h?ja (kezeletlen)

10 dkg finomliszt

1 csipet sz?dabikarb?na

3 g s?t?por


A t?ltel?khez:

30 dkg savanyk?s alma

1 ev?kan?l citroml?

1 k?v?skan?l ?r?lt fah?j

1 ev?kan?l vaj

3 csapott ev?kan?l krist?lycukor

4 csapott ev?kan?l s?r?bb s?rgabarack lekv?r


L E G ? J A B B  S?TEM?NYES K?NYVEM

megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elk?sz?t?s:

  1. A s?t?t el?meleg?tj?k 180 fokra.
  2. A toj?sokat sz?tv?lasztjuk. A s?rg?j?t a porcukor fel?vel, a van?li?s cukorral, a reszelt citromh?jjal ?s 2 ev?kan?l langyos v?zzel j? habosra keverj?k.
  3. A toj?sfeh?rj?ket f?lig habb? verj?k, majd hozz?adjuk a marad?k porcukrot ?s ?gy verj?k kem?ny habb?.
  4. A toj?shabot hozz?forgatjuk a toj?ss?rg?s massz?hoz, majd beleszit?ljuk a sz?dabikarb?n?val ?s s?t?porral ?sszekevert lisztet - ?vatosan ?sszekeverj?k. Ne t?rj?k nagyon a habot!
  5. A pisk?t?t a s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe egyengetj?k, ?s az el?meleg?tett 180 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel 10 percig s?tj?k. (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet. V?gezz?nk t?pr?b?t!)
  6. A megs?lt pisk?t?t kibor?tjuk egy konyharuh?ra, mellyel feltekerj?k, ?gy hagyjuk kih?lni!
  7. A megmosott, megh?mozott alm?t nagy lyuk? reszel?n lereszelj?k. Ha t?l sok a leve, kicsit kinyomkodjuk, majd k?zepes l?ngon elkezdj?k p?rolni a cukorral ?s a fah?jjal. P?r perc ut?n hozz?adjuk a vajat ?s a lekv?rt, ?gy p?roljuk addig, am?g elp?rolog bel?le a folyad?k. Langyosra h?tj?k.
  8. A kih?lt pisk?t?t kitekerj?k, megkenj?k egyenletesen a t?ltel?kkel, majd szorosan feltekerj?k.
  9. Porcukorral meghintj?k a tetej?t ?s 2 centis szeletekre felv?gjuk k?n?ljuk.

J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2023/11/almas-l...

sponsored links

Keres?s