Alfredo spaghetti

2014-07-17

sponsored links

Szerintem már említettem már párszor, hogy szeretem a jó ízû, szaftos tésztás ételeket. Tudom a szénhidrát tartalmuk nem kevés, de szerintem ha nem egy tepsivel vagy egy óriás tányérral eszünk belõle, akkor belefér simán egy héten egyszer.
Ezt már kinéztem korábban valahol, de igazából amikor utána néztem arra jöttem rá, hogy nagyon hasonlít a carbonara spaghettire. Áááá, akkor tuti csak finom lehet. ;)
El is készítettem és tényleg nagyon ízlett, úgyhogy tészta imádóknak egy próbát megér.






Alfredo spaghetti
Hozzávalók (2 személyre):
200 g durum spaghetti
150 g felkockázott füstölt házi sonka (vagy bacon)
50 g parmezán
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 ek. tk. tönköly búzaliszt
2 dl tej


Tetejére:
frissen õrölt bors
petrezselyemzöld
parmezán

Elkészítés:
A tésztát fõzzük meg sós vízben, de vigyázzunk, hogy ne fõzzük szét, mert akkor már elrontjuk az egész étel minõségét.
A felkockázott házi sonkát pirítsuk meg, majd szedjük ki egy kis tálkába. A visszamaradt zsírhoz, tegyünk egy evõkanál olívaolajat, nyomjuk rá a fokhagymát, majd futtassuk meg. Adjuk hozzá a lisztet, majd a tej hozzá adásával készítsünk egy híg besamel mártást. Szórjuk bele a parmezánt és fõzzük addig, amíg a sajt el nem olvad. Ízlés szerint sózzuk. Adjuk a szószt a lecsöpögtetett tésztához.
Tálalásnál szórjuk meg a tésztát frissen õrölt borssal és darabolt petrezselyemzölddel. Pluszban megszórhatjuk még parmezánnal.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/alfre...

sponsored links

Keres?s