Alapanyag készítõ kurzus

2014-07-22

sponsored links


Említettem már nektek, hogy készülök új dolgokkal. Ezek közül az elsõ dolog, amirõl hírt szeretnék adni, hogy lehetõségetek van megtanulni hogyan kell házilag, helyes technikával tortaburkoló masszát (fondantot), cukorvirág masszát és cukorcsipke masszát készíteni.


Nagyon sokan írnak nekem és kérdeznek arról, hogy hogyan készül egy-egy tortadekorációs alapanyag és sok helyen látok kérdéseket is megosztva. Ezekre a kérdésekre szeretnék válaszokat adni ezen a kurzuson és bemutatni azt, hogy a gyakorlatban hogyan is állítjuk elõ szakszerûen ezeket az anyagokat. A tortadekoráláshoz szükséges alapanyagok készítését tanuljuk meg, mint a HÁZILAG ELKÉSZÍTHETÕ TORTABURKOLÓ MASSZA, CUKORVIRÁG MASSZA és CUKORCSIPKE MASSZA. Ezek használatával gyönyörû tortákat alkothatunk! A hangsúly azon van, hogy mindegyiket házilag is elõállíthatjuk! Habár ezeknek a receptje közismert, mégis sokaknak nehézséget okoz az elkészítésük. Amíg nem látjuk, nem tapasztaljuk, hogy hogyan is kell egy masszát szakszerûen elkészíteni és nem érezzük a saját kezünkkel azt, hogy mikor megfelelõ az állaga, addig valóban nehézséget okozhat az elõállításuk.

Mint ahogyan biztos sokan tudjátok, a házi cukorcsipke massza receptjét én honosítottam meg Magyarországon és én kísérleteztem ki a helyes elkészítési módot. A receptet angolul Bán Márti találta, én pedig lefordítottam és csiszolgattam rajta, mert nem volt tökéletes.




 

A tanfolyam során bekeverjük az alapanyagokat és megtanuljuk hogyan kell színezni, tárolni, és használni a kész masszákat. 

 

Amit megtanulhatsz:

Tortaburkoló massza elkészítése, amely nem törik, nem reped, nem málik szét, jól nyújtható, valamint szépen beburkolható vele a torta.
Cukorcsipke massza: hogyan készítsük, hogyan kenjük bele a formába, hogyan szárítsuk, színezzük, valamint hogyan tehetjük tortára. Beszélünk arról, hogy mik a tipikus hibák a készítés során és ezeket hogyan lehet elkerülni. Mindenki készít cukorcsipkét majd.
Cukovirág massza: elengedhetetlen kelléke a drótos és másféle technikával készült cukorvirágoknak, valamint egyéb tortadíszeknek.  A legegyszerûbb elkészítési mód szerint állítjuk össze a masszát és megtanuljuk hogyan tegyük ezt tisztán és precízen.

Az összes eszközt és alapanyagot biztosítom! Teljesen kezdõk jelentkezését is várom sok szeretettel!

A kurzus ára 12.000 Ft, idõtartama kb 4 óra.

Jelentkezni e-mailben tudtok! cukorviragkurzus@gmail.com

Azt tervezem, hogy ezekkel a kurzusokkal ismét elindulok egy kis országjárásra, ha van rá igény! :) Gyõr, Debrecen, Nyíregyháza, Pécs, Szeged Budapest, Sopron, stb. is úitcél lehet, ha van rá igényetek.

Hamarosan meghirdetem a következõ tanfolyami anyagot is és valószínûleg a nagyobb városokban úgy lesznek tartva a tanfolyamok, hogy egyik nap ez az alapanyag készítõ kurzus lesz, másik nap pedig a másik féle oktatás, amelyre szintén lehet majd jelentkezni.

Sõt, egy harmadikkal is készülök, de ez még titok! :) Sõõõõt, jövõ héten egy nagyon izgalmas dolog vár rám, amirõl eddig nem beszéltem még! :) Természetesen errõl is beszámolok majd!

 
Budapestet céloznám meg elõször. 
Az elsõ oktatás idõpontja:  

2014. augusztus 13.-a, szerda.



A visszajelzésekkel a türelmeteket kérném, mert augusztus 6.-áig nem leszek itthon!!! Köszönöm a megértést!

Aki szeretne csatlakozni, kérem, hogy jelezzen e-mailben!


 
CUKORVIRAGKURZUS@GMAIL.COM


Szép napokat nektek! :) 

Nudleee

Folytats a blogon ... tortadekor.blogspot.com/2014/07/alapa...

sponsored links

Keres?s