Akácvirág szörp

2014-05-12

sponsored links

Ehetõ virágból különleges szörp. Megkezdõdött a kamratöltögetõ szezon!

Imádom az akácvirág illatát és imádom a szirmait?eszegetni. Gyerekkoromban a játszóterünkön volt egy hatalmas akácfa, amit virágzása idején ? mindenféle veszélyérzet nélkül ? lelkesen megmásztuk és eszegettük róla az édeskés szirmokat. Most csak karnyújtásig jutottam és nõvérem kertjébõl egy vödörnyi akácvirág birtokosa lettem.

Akác1

Az eljárás a bodzaszörphöz hasonlatos, áztatás egy napig, citrom, és cukorral összefõzni.


Akác2

Hozzávalók:

15-20 akácvirág ág

2 liter víz

1,5 kg cukor

1 citrom karikára vágva

Tegyük a virágokat egy lábasba és öntsük fel vízzel.

Karikázzuk bele a megmosott citromot és letakarva pihentessük 24 órán át.

Másnap gézen szûrjük át, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel.

Melegen töltsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban tartósítsuk.




Hasonló bejegyzések:




parajdi
Borlekvár, céklás méz, parajdi só, avagy mi lesz az év gasztro-trendje?



Fehércsoki likõr


Algás spagetti tahini öntettel
Makrobiotikus inspiráció: Algás spagetti szezámos öntettel


Mediterrán hummusz
Mediterrán hummusz: csicserikrém aszalt paradicsommal, kapribogyóval




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/05/12/akac...

sponsored links

Keres?s