Ajándékok házilag 18. Melomakarona, görög hagyományos, fûszeres sütemény olíva olajjal

2017-12-04

sponsored links

melomakarona2.jpgfotó: Bolega Niki

Ezt a csodás görög karácsonyi süteményt Lilafüge ?Ünnep? címû magazinjába készítettem. Magazint csinálni buli, de egyáltalán nem úgy zajlik ám, ahogy azt gondolnád. Egyrészt karácsonyi magazint/tv mûsort/ újságot az ember nyáron csinál, a legnagyobb forróság közepette, így a ?Mennybõl az angyal? életérzés kombinépántos ruhácskában izzadva nem olyan magától értetõdõ, mint decemberben. Másrészt, mint minden, amiben benne van a kezem, ez sem pont úgy alakult, ahogy alakulnia kellett volna.

?Szóval az úgy volt, hogy Lilafüge Dóra kitalálta, csinál egy téli magazint és az ehhez összerántott remek kis csapathoz én is csatlakoztam. Alig vártam, hogy elkezdhessek dolgozni a kis cimboráimmal, mert barátokkal dolgozni mindig jó, de a nagy melóra ?rápihenendõ? elõtte még elhúztam egyet gyorsan nyaralni, hogy jobban bírjam a tempót.

Mondanom sem kell, hogy a nyaralás utolsó napján sikerült úgy összetörnöm a térdem, hogy tolókocsiban jöttem haza. A magazinba szánt ételeket ezért térdgéppel, két mankóra támaszkodva készítettem, így a fõzés most, öööö?., hogy finom legyek, nem nyújtott akkora élvezetet, mint általában. A fotózás idejére aztán Dórának is sikerült karamboloznia és agyrázkódással csinálni végig a 12 órás munkanapokat. Ehhez Sanya több órás késéssel, totál másnaposan esett be a stúdióba.

Csodásan festhetett a kripli kis csipet-csapat, a Taigetoszra való stábbal, ahogy teljesen leamortizálva próbáltuk magukból kihozni a maximumot. A nap végén azonban úgy tûnik sikerült, mert a magazin olyan, de olyan gyönyörû lett, a receptek meg annyira használhatóak, hogy bele sem merek gondolni, milyen lesz a következõ szám, ha kis mázlival, de egészségesen látunk neki.

[...] Bõvebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazisafrany.blog.hu/2017/12/04/ajande...

sponsored links

Keres?s