AGYAGTÁLBAN SÜLT CURRY-S CSIRKECOMBOK
sponsored links
Minden cserépedényben vagy agyagtálban készült ételt nagyon szeretünk. Szerencsés vagyok, mert Anyu mestere ezeknek a finomságoknak, de azért mi is nekifogunk egy-egy fogásnak a minikonyhában is. Ez itt egy réges-régi recept a konyhai szárnypróbálgatásaim idejébõl (köszi Erika!)... Mint a legtöbb római- vagy agyagtálban sült étel, ez is rém egyszerûen elkészíthetõ, feltéve, hogy a tálat gondosan beáztattuk, méghozzá úgy, hogy minden egyes csücskét alaposan ellepte a víz. Ha ezt a fázist kifogástalanul végezzük és legalább 20 percet kivárunk, akkor már baj nem lehet. A curry-s csirke receptjét a júliusi Kifõztük magazinban is megtaláljátok.
Hozzávalók (kb 3 személyre):
6-7 csirkealsócomb
2-3 nagy fej vöröshagyma
tengeri só
currypor
kb 1 evõkanál tejföl
köretnek párolt rizs
A római tálat a tetejével együtt vízbe merítjük és 20 percig áztatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és a tál aljára rakjuk. A csirkecombokat enyhén sózzuk, majd alaposan bedörzsöljük curryporral és a hagymakarikák tetejére rétegezzük. A tálat lefedve hideg sütõbe tesszük, amit ezután 180 fokra kapcsolunk. A megfelelõ hõfok elérését követõen kb. 1,5 óra alatt puhára sütjük.
A hús alól leöltjük a szaftot és a hagymát, majd elkeverjük a tejföllel. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a húst és a rizst.
A hús alól leöltjük a szaftot és a hagymát, majd elkeverjük a tejföllel. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a húst és a rizst.