Abbondante Étterem és Pizzéria ? Abbondante bõségtál

2014-04-17

sponsored links

Eseménydús a hét, és még mindig nincs vége, úgyhogy valami energiában gazdag ebédre van szükség. A csalóka idõjárásnak köszönhetõen, még némi betegséggel is küszködök, de a ló adag C vitaminnak és a több liter elfogyasztott teának köszönhetõen, lassan ahogy a munkanapoktól, úgy a meghûlés tüneteitõl is elbúcsúzhatok.  Mivel a betegeskedésre a házi húslevesnél jobb gyógyszert, még senki sem talált, így az ebédet ezzel indítottam, és hogy igazán feltöltsem a szervezetem energiával, egy sokféle összetevõvel büszkélkedõ tállal fejeztem be. A hely, ahonnan rendeltem, már jó ideje szemet szúrt, de valamiért ,ha rendeltem is tõlük, abból írás nem született. Az étlapjukon kutakodva, az Abbondante bõségtálon akadt meg a szemem, ami bár egyszemélyes tálként szerepel, de a felsorolás alapján nem kis étvágy kell ahhoz, hogy valaki egy evésre elbánjon ezzel a tállal. A három féle húson felül, rántott gombát és sajtot is tartalmazó tál hasábburgonyával és rizzsel körítve érkezik, és még némi tartárt is kapunk, hogy jobban csússzon.

 Esztétika,megjelenés: Ahogy kikapom a zacskóból a dobozokat, az elsõ benyomásom az, hogy a tartáros dobozka túlságosan is dobozka. A mártás színe amúgy bíztató, és elsõ ránézésre az állaga is megfelelõ lesz. A lényeget tartalmazó doboz kibontása után, az elsõ gondolatom az volt, hogy milyen remekül ki lehet használni ezt a méretû dobozt, és milyen jól néz ki, ha ennyi mindent beletöltenek.  A rend kedvéért vegyük szépen sorra, mit is találunk a bõségtálban. Az a szélein szinte feketére sütött, szürkés hússzelet, aminek a tetején egy szép kakastaréj pihen, az bizony egy szelet cigánypecsenye. A hús saját színét, a fûszerek törik meg, némi pirospaprika és az illatok alapján fokhagyma, amivel sütés után színesebbé tették. Balra haladva a következõ  állomás a rántott hús, ami csirkemellbõl készült, és olajban sötétbarnára sütötték. Ránézésre, nem egy vékony kiadás, így a megjelenés alapján nem kell félnünk attól, hogy száraz lesz a husi. A következõ szereplõ párizsi bundába van bújtatva és igazából egy szelet sertéshúsról beszélünk. A bunda élénk sárga színû, ez valami jóféle tojásnak köszönhetõ. A húsféléket félretéve, találunk még két kis gombafejet, illetve két szelet rántott sajtot is a dobozban. Ezeket is megsütötték, ahogyan kell, nyers nem lesz semmi az tuti. A köretekre tekintve, nagy csodát nem látok, a hasábburgonyán látszik, hogy melegen került a dobozba, így kicsit bevizesedett, a rizs pedig alap, semmi extra, de azért jó szolgálatot fognak tudni tenni.

Pont:9/10

Ízvilág: Ha már a köreteket a megjelenésük alapján nem fényeztem, akkor gyorsan leírom, hogy az ízük alapján mi a helyzet. A rizs egy egészen alap rizs, nem jázmin, de jól van elkészítve, igazán nem lehet rá panasz. A burgonya ugyan nem ropog, de annyira nincs elázva, mint ahogyan kinéz, így a remek húsok mellé elmegy. Akkor a remek húsok, ugyanazon sorrendbe mint korábban. A cigánypecsenye kicsit rágós, de igazság szerint ebbõl az ételbõl igazán omlóssal még nem találkoztam. A kakastaréjtól kellõen zsíros és füstölt ízû, a fûszerezésnél, az én ízlésem szerint még némi fokhagyma elfért volna. A rántott csirkemell remek, szaftos, omlós és az íze is tökéletes. A párizsi bundás sertés szelet szintén nagyon el van találva. A bunda nem szívta be az elkészítéshez használt zsiradékot, és a hús fûszerezése is tökéletes. A rántott gomba puha, a sajt pedig trappista, abból is egy normálisabb minõségû. A hozzájuk kínálta tartármártás, pontosan olyan, mintha otthon ettem volna, sok majonéz kis mustár jellemzi és nincs túlédesítve. A tál a köreteket leszámítva tökéletes, de a húsok és a vega elemek javítják ezt az apró hibát.

Pont:9/10

Mennyiség: Ahogyan azt már az elején említettem, lecsúszott némi leves elõtte, és az is hozzátartozik, hogy nem egyedül estem neki ennek a méretes tálnak. Az Abbondante bõségtál, amúgy egyszemélyes tálként szerepel, de aki ezt egy ebédre elfogyasztja, az elõtt le a kalappal. Három szelet hús ami közül kettõ igencsak  méretes, két szelet sajt és még két fej gomba is. Emellé, két teljes adag köret, ami önmagában is laktató lenne. Az egyetlen dolog, ami mennyiségben kevéske az a mártás, amibõl csak a sajthoz és a gombához is kétszer ennyit is eltudtam volna képzelni. Két személyre is elengedõ lehet, de ha valaki egész napos elfoglaltsághoz keres elegendõ eleséget, akkor rendelje meg délelõtt és egész napra megvan a kajája.

Pont:10/10

Kiszállítási idõ: Hát ezen a téren nem lesznek bajnokok, az biztos. Annyira, ahogyan az elõzõ mondta mutatja, annyira nem nagy a baj. A tál elkészítése és a kiszállítás összesen 57 percet vett igénybe. Feltételezem, hogy az alapanyagok elõ voltak készítve, és ennek az idõnek a jelentõsebb részét a szállítás tette ki. Ez a feltételezésem, azért nem alaptalan, sajnos mire az asztalra került a fogás, voltak olyan részei, amik már csak langyosak voltak. Természetesen nem rontottam az élményt azzal, hogy megmikróztam a frissensülteket, de sajnos a hosszas szállítás kicsit beárnyékolta az ebédet.

Pont:6/10

Ár/érték:  A tál alap ára 2450 forint, ami ha megnézzük, hogy mennyi mindent kapunk érte, egyáltalán nem nevezhetõ drágának. Én okosan boldog óra akcióban rendeltem meg, így 2205 forintért kaptam meg ezt a rengeteg földi jót. Lényegében a borravalót megspóroltam az akción, így mindenki jól járt. A húsok, a sajt, a gomba és a tartár kifogásolhatatlan. A tál gyenge pontjai a köretek, amik nem a legjobbak, de egy kettes alával azért átmennek a rostán. A hosszas szállítási idõn kellene faragni, vagy, ha már ennyi idõt kell várnunk az ételre, akkor legalább érkezzen melegen. Ami biztos, hogy legközelebb, ha tutira akarok menni, akkor a leves utánra megint berendelem ezt a tálat, mert ár érték arányban verhetetlen.

Pont:10/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/abbondante-etterem-es-p...

sponsored links

Keres?s