A túrógombóc
sponsored links
Lányomat, Alexandrát vártuk haza párjával a hétvégén , szülinapját akartuk ünnepelni. A látogatást eltolták a jövõ hétre, így gondolkodtam, mit is csináljak a túróból, amit a tortájába szántam.
Hát persze, hogy túrógombócot!
Hozzávalók a gombócokhoz:
- fél kiló tehéntúró
- 5 jókora kanál búzadara,
- egy evõkanál kristálycukor
- csipet só és két tojás
- 20 deka zsemlemorzsa 3 evõkanál olajon megpirítva
és a tálaláshoz egy nagy tejfelben elkeverve 2 darab vaníliáscukor
A gombóc hozzávalóit összegyúrtam, vizes kézzel, forrásban lévõ vízben megfõztem.(kifõzés elõtt két órát pihentetni kell a hûtõben) Nem kell sokáig fõzni, hiszen amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, akkor már ki lehet szedni. A pirított zsemlemorzsában meghempergettem, és a vaníliás cukorral megbolondított tejfellel tálaltam. Jó étvágyat annak, aki elkészíti!
Egy kicsit türelmetlen voltam, nem tartottam be a két órát, mielõtt kifõztem, nem pihentettem a hûtõben, így nem lettek egyenletesek a gombócok, de az íze mindenért kárpótol!