A tökéletes tepsis krumpli titka (köret)

2014-07-23

sponsored links

Akár serpenyõben kevés vajon, akár sütõben sütve.

grill burgonyaGrill burgonya.



Egyszer a Facebookon kérdeztek rá egy kép kapcsán, hogy hogy a fenébe lesz ilyen a tepsis krumplim.

Konkrétan kívül ropogós, belül pedig finom puha. Merthogy még a képen is látszott. :)

Tepsis krumpliTepsis krumpli

(Menet közben megtaláltam a képet.)

Ahogy én készítem:

A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfõzöm.

Azután megy sütõpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütõben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az olaj.

Amikor megpuhult teljesen, grillre állítom és megpirítom.

Oda kell rá figyelni, ezt nem szabad otthagyni, mert könnyen megég, viszont cserébe nagyon finom lesz! ;)

Nem egy nagy cucc, de sokan pl. nem fõzik meg elõtte a krumplit. Szerintem így a jó.

Aztán persze sózhatjuk és borsozhatjuk, vagy fûszerezhetjük sütés elõtt, én natúr szeretem, majd aztán sütés végeztével sózom amennyire szeretnénk. (Mert a párom eléggé sósan eszi, mi pedig nem.)

Grillserpenyõben ugyanígy, csak vajat hevítek, beleteszem a megfõzz krumpli darabokat és kérget sütök rá. Nagyon finom! :)

Egyéb köretek a blogon:

SÜLT ÉDESBURGONYA

KRUMPLIGOMBÓC

SÜLT ZÖLDSÉGSALÁTA TALLÉROK

NOKEDLI

Csatlakozz hozzám a Facebookon is. :)

ddddd


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/07/23...

sponsored links

Keres?s