A tökéletes tepsis krumpli titka (köret)
sponsored links
Akár serpenyõben kevés vajon, akár sütõben sütve.
Grill burgonya.
Egyszer a Facebookon kérdeztek rá egy kép kapcsán, hogy hogy a fenébe lesz ilyen a tepsis krumplim.
Konkrétan kívül ropogós, belül pedig finom puha. Merthogy még a képen is látszott.
Tepsis krumpli
(Menet közben megtaláltam a képet.)
Ahogy én készítem:
A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfõzöm.
Azután megy sütõpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütõben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az olaj.
Amikor megpuhult teljesen, grillre állítom és megpirítom.
Oda kell rá figyelni, ezt nem szabad otthagyni, mert könnyen megég, viszont cserébe nagyon finom lesz!
Nem egy nagy cucc, de sokan pl. nem fõzik meg elõtte a krumplit. Szerintem így a jó.
Aztán persze sózhatjuk és borsozhatjuk, vagy fûszerezhetjük sütés elõtt, én natúr szeretem, majd aztán sütés végeztével sózom amennyire szeretnénk. (Mert a párom eléggé sósan eszi, mi pedig nem.)
Grillserpenyõben ugyanígy, csak vajat hevítek, beleteszem a megfõzz krumpli darabokat és kérget sütök rá. Nagyon finom!
Egyéb köretek a blogon:
SÜLT ÉDESBURGONYA
KRUMPLIGOMBÓC
SÜLT ZÖLDSÉGSALÁTA TALLÉROK
NOKEDLI
Csatlakozz hozzám a Facebookon is.
Grill burgonya.
Egyszer a Facebookon kérdeztek rá egy kép kapcsán, hogy hogy a fenébe lesz ilyen a tepsis krumplim.
Konkrétan kívül ropogós, belül pedig finom puha. Merthogy még a képen is látszott.
Tepsis krumpli
(Menet közben megtaláltam a képet.)
Ahogy én készítem:
A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfõzöm.
Azután megy sütõpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütõben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az olaj.
Amikor megpuhult teljesen, grillre állítom és megpirítom.
Oda kell rá figyelni, ezt nem szabad otthagyni, mert könnyen megég, viszont cserébe nagyon finom lesz!
Nem egy nagy cucc, de sokan pl. nem fõzik meg elõtte a krumplit. Szerintem így a jó.
Aztán persze sózhatjuk és borsozhatjuk, vagy fûszerezhetjük sütés elõtt, én natúr szeretem, majd aztán sütés végeztével sózom amennyire szeretnénk. (Mert a párom eléggé sósan eszi, mi pedig nem.)
Grillserpenyõben ugyanígy, csak vajat hevítek, beleteszem a megfõzz krumpli darabokat és kérget sütök rá. Nagyon finom!
Egyéb köretek a blogon:
SÜLT ÉDESBURGONYA
KRUMPLIGOMBÓC
SÜLT ZÖLDSÉGSALÁTA TALLÉROK
NOKEDLI
Csatlakozz hozzám a Facebookon is.