A tánc elõnyei

2014-01-05

sponsored links

IMPULSER MAGAZIN

a-tanc-elonyei-300x238

Ahhoz, hogy a tánc elõnyeit élvezhessük, nem kell mindjárt professzionálisan táncolnunk. Nagyon sok különbözõ klub létezik minden korosztály számára, ahol egy tapasztalt trénerfelügyelete mellett táncolhatunk. Tájékozódjunk a lehetõségeinkrõl, és csatlakozzunk egy klubhoz, ha szívesen táncolnánk.

A tánc egyik fontos elõnye, hogy a táncos ízületei alig terhelõdnek. Ha nagy odaadással táncolunk, elkerülhetjük az izomlázat is. A tánc abban is segít, hogy megelõzzük az idõ elõtti csontritkulást.

Akár modern, folklór, klasszikus, lágy vagy vad, a tánc egészséges, nagyon sok lehetõség kínálkozik rá mindenki számára, és okot is legalább annyit találunk, mint lehetõséget a táncra. Ha elkezdünk táncolni, akkor a testérzékelésünk már nagyon rövid idõ múlva érezhetõen javul, ami pozitívan hat a kisugárzásunkra.

Azok az emberek, akik táncolnak, el tudják engedni magukat, érzékibbnek, ügyesebbnek és hajlékonyabbnak érzik magukat. Amikor a koreográfiára, illetve a tánclépésekre koncentrálunk,megszabadulunk a mindennapok gondjaitól, és máris sokkal ellazultabbnak érezzük magunkat. A tánc tehát nem csupán edzés, hanem szórakozás is. Ugyanakkor anélkül, hogy gondolnánk rá, sokat tanulhatunk közben a különbözõ zenefajtákról, valamint kultúrákról.

A tánc legfontosabb elõnyei tehát összefoglalva a következõk:

  • A tánc szórakoztat.
  • Edzi a testet, szellemet és lelket.
  • Nincs negatív hatása az egészségre.
  • Kevés idõt vesz igénybe.
  • Nincs hozzá szükségünk túl speciális vagy drága felszerelésre.
  • Segít új ismeretségeket kötni stb.

Itt természetesen csak a legfontosabb elõnyöket említettük. Adjunk egy esélyt a táncnak, és talán még sok más személyes elõnyt fedezünk fel. Ha érdekel minket ez a mozgásforma, tájékozódjunk a helyi lehetõségeinkrõl. Biztosan sok örömünk lesz benne, és sok érdekes ismeretséget fogunk kötni.


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=20432

sponsored links

Keres?s