A szerveztünk fiatalos regenerálódása, hatásosabb már nem is lehetne?

2014-04-04

sponsored links

Ilyenkor, tavasszal próbálunk felfrissülni, méreganyagoktól megszabadulni, és talán jól is esik a szervezetünknek egy tisztítókúra, mely természetes és rendkívül egészséges a citromos-fokhagymás koktéllal. Ez a módszer bátran kipróbálható,  a kúra alkalmazásával energikusabbak, teherbíróbbak lehetünk. :)



citromos-fokhagymás tisztítókúraKét növény termésének kombinációjával egy nagyszerû értisztító hatást érhetünk el, mindössze citromra és fokhagymára lesz szükségünk. A sárga színû déli gyümölcsnek igencsak magas a vitamintartalma, fõként A-, és C-, vitaminokban gazdag, amelyek segítenek megelõzni a megfázásos betegségeket is. Emellett nagyszerû antioxidáns is, amely megköti a szabad gyököket és méregtelenít is. A dohányosoknak is javallott, hiszen ez által, kevésbé sérülnek az erek falai, de a cukorbetegek is fogyaszthatják, számukra leginkább a gyümölcs testvére, a vérnarancs van jótékony hatással.

A fokhagyma leginkább természetes antibakteriális hatásáról ismert. Többek között A-, B-, B2- vitaminok, kolin, jód is megtalálható a hagymájában, de tartalmaz természetes antibiotikumot is, ez pedig az alicin. Emellett gombaölõ hatása is hatékony. Újabban pedig ismét kezdték használni antibiotikumként, miután egyes vírustörzsek ellenállóak lettek a szintetikus antibiotikumokkal szemben.

Akik középkorúak, vagy túlsúlyosak, netán cukorbetegek náluk, gyakran elõkerül az erek meszesedése, erek beszûkülésének problémája így nekik ez a fokhagyma és citrom kúra csodákat képes tenni a szervezetünkben.  Igyunk naponta egy kupicányi kivonatot, amivel a testünket regeneráljuk. Meszesedések csökkennek, és lassan elmúlnak. Ezt az olcsó, és gyógyhatású kúrát, ajánlatos minden évben megismételni. A fokhagyma kellemetlen szagát senki nem érzi. A fokhagyma és a citrom hatása teljes mértékben érvényesül. Mindenesetre a kúra elõtt azért kérje ki kezelõorvosa véleményét is.

citromos-fokhagymás tisztitókúra koktél elixírFokhagymás-citromos koktél elixír

Hozzávalók:

3 fej fokhagyma

5 darab citrom

2 liter forrásvíz vagy szûrt víz

3 literes edény ? üveg vagy kerámia ? mûanyagot ne használjunk

Elkészítése:

A citromot jól megmossuk, áztassuk 24 órán keresztül szódabikarbónás vízben.  ? leoldja a vegyszereket -. Ezt követõen héjával együtt apróra vágjuk, és egy mixerben a megpucolt fokhagymával összeelegyítjük, és 2 liter vízzel a fõzõlapra helyezzük. De csak az elsõ buggyanásig hagyjuk a tûzhelyen, lefedve hagyjuk teljesen kihûlni. Az edény száját fedjük le egy kendõvel és tartsuk a hûtõben 3 napig.

Ezután szûrjük le a levet egy kendõn keresztül majd egy csavaros üvegbe öntjük, és hûtõszekrényben tároljuk. A napi kupica likõr akár fõétkezés elõtt, akár fõétkezés után fogyasztható. A gyógymód kipróbálói állítják, hogy már 3 heti alkalmazás után érezhetõ az egész testnek fiatalos regenerálódása.

Kisebb adag készítéséhez arányosan csökkentsük az összetevõket:

2 citrom

1,5 fej fokhagyma

1l víz

Fogyasztása:

- naponta háromszor, a fõétkezések elõtt vagy után 1 kupicányi 3-5 cl fogyasszunk

- fogyasztás elõtt mindképpen, rázzuk, fel az üveget

- a kúra tarthat akár 5 hónapon keresztül, 3 héten keresztül naponta igyunk, a 3 hét elteltével 8 nap szünetet tartva a kúra   megismételhetõ

*Tipp: aki esetleg nem igazán kedveli a savanyúbb íz hatást, az fogyasztás elõtt édesítheti mézzel a koktélját.

További információt a citrom jótékony hatásáról, az alábbi blog bejegyzésemnél is olvashattok:

Rejtett titkok, 11 vitális elõny, amivel jobbat teszel az egészségednek!

http://klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/03/15/rejtett-titkok-11-vitalis-elony-amivel-jobbat-teszel-az-egeszsegednek/


Jó egészséget és jókedvet!

Klarissza


Forrás/info: wikipedia&Gabi


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s