A nagyi borsólevese

2014-06-30

sponsored links

borsóleves5.jpg

 Újdonságok mindig lesznek, de nem árt feleleveníteni néhány receptet, ami nélkül nem élet az élet.

 Ilyen például ez a kora nyári, kerti borsóleves: annyiféle zöldfûszerrel, mindenféle technikákkal pürésítve esszük a borsót, hogy szinte feledésbe merült. Pedig kevés jobb dolog van a frissen szedett, fejtett borsónál, a kertbõl felhúzkodott zsenge zöldségekkel, csipetkével. Szerintem igenis vissza kell térni idõnként ezekhez az "alapízekhez" ahhoz, hogy értékelni tudjuk az új, vagy legalábbis a mi kultúránktól távol álló megoldásokat. Olyan ez a leves, mint a tánciskolában a kályha...

Íme, a borsóleves menta, bazsalikom, fokhagyma, tej, tejszín, kókusztej és minden egyéb nélkül, amivel manapság divat elkészíteni. Van benne ellenben annyi frissen fejtett, zsenge borsó, édes, fiatal sárgarépa és petrezselyemgyökér, csipetke és petrezselyem, hogy megáll benne a kanál. Tulajdonképpen egy ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/30/a_...

sponsored links

Keres?s