A milánói 3. napja ? Pizza

2014-02-17

sponsored links

pizza

Ti rendelni szoktátok a pizzát, vagy magatok készítitek? Mi szoktunk rendelni is, de ettõl függetlenül én mindig jobban szeretem az itthon készültet. És van még egy elõnye. Tudjátok mi? Ha a gyerekek is beszállnak, akkor õk is esznek belõle. Nálatok is így van? Amit õk csinálhatnak, azt szívesebben eszik meg. B. például nem eszik pizzát. Nem szereti, és ennyi. Nem baj egyáltalán, csak mondom. De ha azt mondom, süssünk együtt, és azt pakol a tetejére, amit szeretne, akkor egész normális mennyiséget képes enni. Igaz, néha terelnem kell õt, mert képes lenne tejfölös-párizsisat enni, de ha ügyes vagyok, rá tudom dumálni egy kis sonkára is. :)

Ami miatt még szeretem a pizzát, hogy sok itthon fellelhetõ, már kevésbé hasznosítható dolgot ?benyel?. Hogy pontosítsak: 2 napig milánóit ettetek, de 3. nap már nem kell? Pizza! Van 3 szelet sonka, meg egy darabka kolbász, fél hagyma az elõzõ napi ebédrõl, meg egy bontott kukorica konzerv? Pizza! Tonhal, bontott olíva bogyó, maradék már picit kemény sajt? Pizza! És a lehetõségek száma végtelen. Csupán rajtad múlik, mit kezdesz vele. Én megadom az alapreceptet, amibõl a tésztát készítheted, a többit bízd a fantáziádra és a hûtõdre! Garantáltan nem hûl ki, mire odaér vele a pizzafutár! :-)

Hozzávalók

40 dkg liszt

1 cs. szárított élesztõ

egy csipet cukor

2 tk só

3 ek olíva olaj

2,5 dl langyos víz

bors, oregano, bazsalikom, kakukkfû (ízlés szerint)

A lisztet a cukorral, sóval, a fûszerekkel és a szárított élesztõvel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd apránként a langyos vizet, és egy nem ragacsos, jól gyúrható tésztát készítünk. Ennyi, nem több. Mehet legalább fél órára meleg helyre pihenni. Ezután a kívánt méretûre nyújtjuk. Én le szoktam kis gombócokat csípni, és jó vékonyra kinyújtani, így szeretem. A tetejét kedvünk szerint pakolhatjuk meg maradék milánói szósszal, felvágottakkal, kukoricával, hagymával, olíva bogyóval, stb. stb., és végül reszelt sajttal. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszenek a bejegyzések, követhetsz a Facebook-on is! Keresd HahoPihe Konyháját!

DSCF5782

DSCF5786








Hasonló bejegyzések:





TCPC ? pizza


DSCF5750_3
Pizza te ÉDES!


DSCF6089
Farsang és a szalagtalan fánk?



Még mindig sonka?.




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/02/17/a-mil...

sponsored links

Keres?s