A MAHARADZSA CSIRKÉJE

2014-08-15

sponsored links

A Maharadzsa csirkéjének nemcsak a neve egzotikus, hanem maga az étel is. Nem tudom melyik indiai maharadzsa kóstolta, kedvelte, de az  biztos méltó a nevéhez, mert egyszerûen nagyon finom, bár a recept az eredetihez képest leegyszerûsitett.



Hozzávalók

2 kisebb csirkemell
1 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olaj
4 evõkanál joghurt
kb. 1 dl kókusztej
3 újhagyma
2 kávéskanál vaj
1 evõkanál mazsola
1-1 kanál tisztitott kesudió, pisztcia, vágott mandula
2 kávéskanál curry
1 kávéskanál chilipehely
gyömbér
fahéj



A hús apró darabokra vágjuk és serpenyõben a két evõkanálnyi jól felmelegitett olajra dobjuk
Hozzáadjuk a megtisztitott, megreszelt gyömbért, az összezúzott fokhagymát és jól átfogatjuk vele.
Kb 1-2 perc után belekeverjük még a chilit, a curryt és a fahéjat, majd 2 dl húslevest vagy vizet, és felforraljuk.
A joghurtot a kókusztejjel jól elkeverjük és a húsra öntjük. Kb. 45 percig pároljuk
Egy másik serpenyõben egy kávéskanál vajon, nagyon vigyázva megpiritjuk a magvakat, közben hozzáadjuk a másik kanál vajat és az összevágott újhagymadarabokat.
Tálalás elõtt a csirkét meghintjük a magvak és az újhagyma keverékével.
Én barna rizzst készitettem hozzá.



Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2014/08/a-maha...

sponsored links

Keres?s