A leghûsítõbb jégkocka

2014-06-13

sponsored links

YI5M1202.jpg

 

 

Így lesz egy uborkás limonádéból kánikula-ebéd:

 

 

 Ez a recept is úgy indult, hogy "csak négy citrom van itthon, csinálok inkább uborkás limonádét", hiszen vendégeket várunk. Viszont volt még a hûtõben egy cukkini, egy zöld alma, meg egy maroknyi áfonya, sõt egy lime is... Ez mind belekerült egy dunsztosüvegbe (természetesen mosást és gondos aprítást követõen),de  valahogy nem volt elég savanyú. Így jött az ötlet, hogy balzsamcetet tegyek a jégkockába, ami a tavalyi nyár legjobb ötletének bizonyult, és meghonosodott a háztartásomban. Nagyon kiadós,mert a vizet és a jégkockát után lehet tölteni, mivel a poharába mindenki egy kicsit szed csak a zöldségekbõl. Ha magunknak készítjük, kevesebb folyadékkal, felfoghatjuk egy kánikulára hangolt salátának is, ráadásul a fogyókúrás változatból (az ecet miatt). Íme, a recept:

 

 

 YI5M1195.jpg

 

 

Uborkás limonádé (1 liter)

 

 

Elõkészítés: 20 perc

Elkészítési idõ: 10 perc

Nehézségi fok: 1

 

Hozzávalók:

-          1 liter szénsavmentes, lehûtött ásványvíz

-          200 g friss, megmosott áfonya

-          1 kígyóuborka

-          1 kis bébicukkini

1 zöld alma

-          1 dl balzsamecet + 2 dl víz

-          3 evõkanál méz

-          4 citrom leve

-          1 zöld citrom (lime) vékonyra szeletelve

 

 

 YI5M1187.jpg

 

 

 

Elkészítés:

  1.       A balzsamecetet elkeverjük a vízzel, feloldjuk benne a mézet, majd jégkocka tartóba öntjük és megfagyasztjuk.
  2.       Az uborkát és a cukkinit fél centis karikára, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, és az elõkészített kancsóba vagy dunsztosüvegbe szórjuk. Hozzákeverjük az áfonyát.
  3.       A citromok levét kifacsarjuk, a lime-ot felszeleteljük, és szintén az elõkészített edénybe tesszük.
  4.       Felöntjük az ásványvízzel, majd közvetlenül fogyasztás elõtt beletesszük a mézes-balzsamecetes jégkockákat.

 

 

 

 YI5M1238.jpg

 

 

A recept több, mint 200 hasonló társával együtt szerepel a tavaly karácsonyra megjelent szakácskönyvemben, amit a Könyvhét alkalmából két helyen is dedikálok (természetesen a könyv a helyszíneken megvásárolható). Szeretettel várok mindenkit! RÉSZLETEK ITT. 

 

 

 YI5M1173.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/13/a_...

sponsored links

Keres?s