A legegyszerûbb gyümölcsleves

2014-07-07

sponsored links

Hogy miért az? Dobj bele bármilyen gyümölcsöt, amit otthon találsz, ízesítsd kedvedre és hûtsd be! Semmi fakszni.



Nem is írok pontos hozzávalókat, alakítsátok kedvetekre.

Egy lábasba vizet engedünk és mehetnek máris bele a kockára vágott gyümölcsök kedvünkre, a mélyhûtõbõl elõvett ribizli, a kamrapolcról a befõtt cseresznye levével együtt.....

Fûszerezzük: pici sóval, borssal, kifacsart citromlével, szegfûszeggel, fahéjjal (utóbbiak lehetnek õröltek vagy egészben), kezelt citrom 1-2 levágott héja és természetesen ízesítjük cukorral vagy édesítõvel, ki, ahogyan szeretné és amennyire édesre.

Forralunk egyet a levesen és behabarjuk: pici liszt és tejszín vagy tejföl keverékével, melyet vízzel vagy a leves levével higítunk, mielõtt óvatosan belecsorgatjuk a rotyogó levesbe. Átforraljuk. Akinek nem lesz csomós a levesben a rántás, annak plusz pont jár! A habarást is kedvünkre készítsük, van aki hígabban, van, aki sûrûbben szereti a gyümölcslevest.

A lábast hideg vízbe állítjuk és a levest lehûtjük, majd hûtõbe rakjuk. (Én még melegen is lapátoltam belõle.....).




Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2014/07/a-lege...

sponsored links

Keres?s