A legcsokisabb csokis ?torta?

2014-08-09

sponsored links

De hívhatnánk nyugodt szívvel tejcsokis brownie-nak is, mivel gyakorlatilag az. :) Mégpedig rengeteg aszalt áfonyával a belsejében (is)!

DSCF1247_2

Facebook-on bedobtam a kérdést, hogy az olvasók szerint milyen gyümölcs látható a süti tetején. Ezt pusztán azért bátorkodtam megtenni, mert volt aki kóstolásra se tudta megítélni elsõ nekifutásra. :) És bár a szavazók többsége valóban az áfonyára szavazott, érkezett pár tipp a meggyre, szilvára, cseresznyére is. Mikor Horvátországban nyaraltunk, épp akciós volt az aszalt áfonya kimérten. És lévén, hogy a gyerekek nem esznek túl sok gyümölcsöt, ám az áfonyát imádják, így betankoltunk, és hazahoztuk. És ha már sok van, használjuk is. Az is köztudott, hogy a csoki-gyümölcs páros isteni kombináció. És bár a brownie gyakorlatilag önmagát is eladja, az ízek fokozásáért, valamint az újabb blogbejegyzésekért újítani kell. ;-) A brownie ezúttal tejcsokoládéból készült, 16 cm-es tortaformában. Picit hosszabb ideig kell sütni, de minden percet megér a végeredmény! Mivel ez a torta több felé osztódott, B. reklamációját fejezte ki itthon, hogy neki is kell ilyen. Így másnap elkészült, akkor már étcsokoládéval. A vágott tortás fotó már az étcsokis verzióról készült, a színárnyalat különbség emiatt van. ;-) DSCF1268_2

Hozzávalók

(16 cm-es tortaformához)

2 tojás

10 dkg cukor (étcsokinál 15)

15 dkg vaj

15 dkg tejcsokoládé

csipet só

8-9 dkg liszt

15-20 dkg áfonya

A tojásokat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzászórjuk az áfonyát, had ?ázzon? egy picit. A csokit a vajjal megolvasztjuk, majd hagyjuk lehûlni. Ha már nem forró, akkor a tojásos keverékhez öntjük. Végül hozzáadjuk a lisztet, és ezzel kész is vagyunk. A tortaformát kevés vajjal kikenjünk, pici liszttel beszórjuk és elrázogatjuk benne. (Használhatunk sütõpapírt is, ez esetben kissé rusztikus lesz a széle.) 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és tûpróbáig sütjük. Ebben a formában a közepe lassabban fog megsülni, így hagyjunk neki idõt. 20 percig alsó-felsõ lángon sütöttem, majd légkeveréssel még kb. 8-10 percet. Langyosan még morzsálódós a torta, de ha egy éjszakára hûtõbe tesszük (a tojás miatt érdemes) másnapra szépen összeáll, és jól szeletelhetõ. Ezt a pillanatot nem tudtam lefotózni már nektek, mert addigra a második torta is eltûnt :-) Jó sütögetést! ;-)

Gyertek Facebook-ra is, HahoPihe Konyhája néven megtaláltok!



Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/08/09/a-leg...

sponsored links

Keres?s