A kovász élete ? 3. nap, és egy kis meglepetés

2014-03-04

sponsored links




Ma csak egy rövid instrukcióval jelentkezem. Ma ugyanazt az eljárást követjük, amit tegnap:

Harmadik napi teendõnk:

3. nap. A harmadik napon jó esetben már látjuk az erjedést buborékok formájában. Ha rossz irányba fejlõdik a kovászunk, akkor már ilyenkor észrevehetõ. Az erjedésnek nincs rossz illata, egyszerûen kovász illata van. Tehát, a harmadik napon újra elvégezzük azt a mûveletet, amit a második napon is megtettünk: a kezdeti keveréket 3 ? evõkanál vízzel, villával elkeverjük, majd hozzáadunk 4 evõkanál lisztet és ezzel is alaposan elkeverjük. Az üveget visszazárjuk, és ugyanazokon a körülményeken tartjuk ismét másnapig.


Etetés elõtt így fest, az én virgonc kovászom:


Következzék a meglepetés!

Azon követõim számára, akik a legelkötelezettebbek pedig felhívom a figyelmét, hogy szerezzenek be teljes kiõrlésû búzalisztet és/vagy teljes kiõrlésû rozslisztet, mert bekészítettem egy-egy adagot belõlük, és holnaptól õket is nevelgetni fogjuk. Holnap elindítom a teljes kiõrlésû búzakovászt, rá egy napra pedig a teljes kiõrlésû rozskovászt.

A kezdeti eszköz és alapanyagigény ugyanaz, mint kezdetben, kizárólag a liszt mivoltában lesz különbség.
Természetesen nem ?kötelezõ?, csak azok számára szeretném elérhetõvé tenni, akik a jövõben szívesebben sütnek félbarna, vagy teljes kiõrlésû vagy rozskenyeret és speciálisan ehhez szeretnének kovászt nevelni.


Holnap folytatás következik! J

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s