A kovász élete ? 2. nap

2014-03-03

sponsored links




Kedves Csapattársak!

Elõször is köszönöm az elkötelezett, lelkes csatlakozást a kezdeményezéshez! Tényleg azt érzem már most, hogy az elszántságotok, érdeklõdésetek fél siker! Ezt a kovásszal is közöltem, remélem, összekapja magát és õ is jól dolgozik majd. J

Nálam egyelõre, várakozáson felül teljesít. Már másnaposan szépen elindult, úgyhogy oldalról is lefényképeztem. Bízom benne, hogy mindenkinél legalább ilyen jól viselkedik:


Etetés után 1 órával ... :)



Még 1-2 napig nem lesz a kovásszal sok dolgunk. Óvjuk, kisugárzásunkkal ösztökéljük, hogy egyik napról a másikra életre keljen és ereje teljébe kerüljön.

Második napi teendõnk:

2. nap. A keverék kicsit vizenyõsödik, kevés opálos levet izzad másnapra. Már el kezdhet bugyborékolni, ahogyan már a fenti képeken is látszik.
Ezen a napon elõször etetjük meg a kovászt, úgy, hogy a kezdeti keveréket 3 ? evõkanál (40 g) vízzel, villával elkeverjük, majd hozzáadunk 4 evõkanál (35 g) lisztet és alaposan elkeverjük. Az üveget visszazárjuk, és ismét ?hátradõlünk? másnapig.

Ne aggódjatok, ha még nem bugyborékol, nálam sem indult meg minden kovász ilyen gyorsan. Szerintem érzi, hogy nagyon bíztam benne, hogy szépen elindul. Ha csak egy-két nap múlva mocorog, az is éppen olyan jó kovászhoz fog vezetni! 

Folytatás következik! J




Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s