A ketogénem felülvizsgálata 2017.01.17-én

2017-01-17

sponsored links

Kedves Olvasóim

Arra gondoltam, hogy végzek egy összegzést a diétámmal kapcsolatban és elmesélem nektek, hogy éppen hol tartok a diétámban.

Meglehetõsen szkeptikusan jelentkeztem a Curves klubban egy fogyókúrás versenyre, hiszen a 100%-ig elsorvadt pajzsmirigyem miatt olyan anyagcsere-kapukat záró gyógyszereket szedek, melyek nagy mértékben akadályozzák a fogyást. 57 évesen 145 kg-mal értem el a betegségem mélypontját és a jelenlegi BMI-em 49,4, mely kórosan elhízott kategória. Engem a mélységek bugyraiból a paleo táplálkozás húzott ki. A legjobb eredményem az elmúlt 10 évben a -24 kg volt, jelenleg a -16, -17 kg-ot tartom. 7 éve paleozom, és 7 hónapja paleo ketogénezem és ezt a módszert továbbra is folytatom.


Most végül is nagyon jól jött ez a kihívás, mert egy ideje egy helyben topogok, és ma alaposan átnéztem az amerikai Keto Saved Me Group ajánlásait és áttekintettem, hogy milyen hibákat követek el esetleg a diétámban?!


A kalóriaszükségletem 1900 ccal lenne, de ha fogyni is szeretnék, akkor 1200 ccal-ára teszem az egyéni napi szükségletemet, ez eddig is így volt.


A mai számításaim szerint a fehérjeszükségletem: 78 gr
A KalóriaGurut ma a következõképpen állítottam be:
1200 kalória, 78 gr fehérje, 20 gr zsír, 0 gr ch

Hibának gondolom, hogy a zsír mennyiségét nem nyomtam ennyire le! Ma tényleg tüzetesen átolvastam a ketogén ajánlásokat, kiszámítottam a BMI-emet, megnéztem, hogy mennyi lenne az eredeti szükségletem kalóriából, fehérjébõl, zsírból és szénhidrátból, majd az említett csoport kiemelt posztjának táblázata alapján állapítottam meg, hogy milyen célszámokat kellene meghatároznom. 


A számomra megengedett ételeket is csokorba szedtem, továbbá megállapítottam, hogy bizonyos monotónia, az étrend ismétlése, amit eddig is követtem kiszámíthatóbbá teszi a táplálkozásomat. Ismét “beizzítottam” a Kalóriagurut és naponta számolok.

Ételek:
Tojás, sertés és marha hús, csirke, hal, kolbász, kollagén
Vaj, parmezán, tejszín (e három hozzávaló Dr. Fung ketogén diétája szerinti!)
Tengeri só
Brokkoli, fekete retek, káposzta, karfiol, saláták, spenót, zeller, zellerszál
Két-három szem szeder, málna, áfonya; avokádó
NoCarb rostmix zsömle


Mozgásként ajánlott a HIT, azaz a high intensity training, tehát a hidraulikus erõgépek a Curvesben mondhatni ideálisak a számomra. Heti 2-3 edzést ütemezek be, hiszen az edzések között érdemes pihenõ napot tartani.

Remélem, hogy az itthonról való kimozduláshoz az idõjárás is velem lesz


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=31368

sponsored links

Keres?s