A kelt tészták királynõje - Aranygaluska

2014-10-22

sponsored links

aranygaluska

Ha valamiért, akkor ezért a kelt tésztáért igazán érdemes idõt szakítani! A tésztában lévõ rumtól lesz igazán zamatos, a tésztája annyira puha és foszlós, hogy nem bírsz neki ellenállni.

Életem elsõ aranygaluskáját már eszerint a recept szerint készítettem. Néhány éve találtam rá, TücsökBogár blogján. Olyan szinten isteni, hogy vétek lenne bármit is változtatni rajta, így nem is szoktam. :) Tény, hogy ritkán készítek kelt tésztákat, mert ahhoz kell egy pici idõ és türelem, de iszonyú hálásak lesznek az elkészült ételek a figyelemért. Gyerekkoromban is az aranygaluska volt már a kedvenc desszertem, és az õrült imádat azóta is tart. Nem nagyon tudja semmi letaszítani a trónjáról, pedig általánosságban véve minden kelt tésztáért rajongani tudok. De ez más. Egyszerûen rabul ejtett, és örökre a rabja is maradok most már... És ugye ha már királynõ, akkor koronát is érdemel, ez pedig nem más, mint az isteni vanília sodó. Én ezt a részét már "elcsalom", és pudingporból készítem, a zacskón leírt 5 dl tej helyett kb. 8 dl-el számolva, és akkor kellõen híg lesz, hogy sodó legyen belõle.

Hozzávalók

Tészta

60 dkg finomliszt ...

Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/10/22/arany...

sponsored links

Keres?s