A kedvenc lecsóm

2014-07-23

sponsored links

a kedvenc lecsom.jpgMunkaadómnál ebédeltem egyik nap egy másik munkatársammal együtt. Amikor megéreztem az illatát, viccesen mondtam a társaságnak, egy jó kis füstölt szalonnás lecsót fogunk enni. Persze nevettek, mivel mindannyian vegák vagyunk. Nos ízben mégsem sokat különbözött a viccem tárgyától. Ezt követõen muszáj volt "copy"znom tõle e remekmûvet. Ettem már sokfélét, de annyira finom, hogy ez a "favorite" számomra. Azóta én is beépítettem a "kajatár"unkba. A héten is fogok készíteni.

A recept:

Hozzávalók:

1 adag barna rizs (pl. 2-3 marék vagy 1 nagyobb bögre)

víz

? hagyma

? füstölt tofu

? paprika

? paradicsom

? kókuszzsír

? só

 

Elkészítés:

A rizst alapos mosás után megfõzzük. Közben a tofut apró kockákra vágjuk, a hagymákat felkarikázzuk, a paradicsomot felkarikázzuk és a paprikát hosszú szeletekre vágjuk. 

Fogunk egy tepsit, kikenjük kókuszzsírral. A felkarikázott hagymát lefektetjük a tepsi aljára, majd a megfõtt rizst elegyengetjük rajta. Megszórjuk a tetejét sóval. Erre a paradicsomkarikákat helyezzük rá, amiket szintén megsózunk. Az apró tofukockákat rászórjuk a paradicsom tetejére és a legvégén a paprikaszeletekkel befedjük. Sütõben 20 perc alatt készre sütjük. Mielõtt a sütõbe tettem, a paprikák tetejét csilis olajjal megkentem. Nem csípett, inkább egyfajta fûszeres jelleget kölcsönzött az ízének. 

Nem csak vegáknak ajánlom. Ja, és persze gluténmentes.

  • A megsült tofus lecsó.
  • Készülõben a kedvenc lecsóm.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... vegalife.blog.hu/2014/07/23/a_kedvenc...

sponsored links

Keres?s