A Grund ? Sajtburger, fûszervajas burgonya

2014-05-19

sponsored links

Újabb hét, újabb hétfõ, nem is tudnék tökéletesebb programot ebédidõben, mint kiülni valahova a napsütésbe és elmajszolni egy gigantikus hamburgert és utána küldeni legalább egy korsó sört. Természetesen a gazdaságot hajtanunk kell, így nem ezzel, hanem munkával töltöm a napot, viszont akad itt egy burger, ami nem is olyan régen egy hangulatos este alkalmával esett áldozatomul. A Grund nevezetû komplexumot a Corvin köz -nél találjátok, a komplexum kifejezést azzal érdemelte ki nálam, hogy nem csak egy szórakozóhely, hanem hostel is, ami még egy lasertag pályával és grillterasszal is fel van szerelve. A hely nagyon hangulatos és a már említetteken felül még egy közösségi kerttel és a gyerekeknek kedvezve egy méretes játszótérrel is büszkélkedhetnek. Azt hiszem, nem mondok meglepõt, hogy pár sör azért lecsúszott, mielõtt a hamburger elém került és a mivel a nap is nyugovóra tért már, így nem mondhatnám, hogy egy valódi fotóriport készült. A lényeg azért látszik és persze, pár sort is írok arról, amit a képeken láthattok.

Esztétika,megjelenés: A fogás két tányéron érkezik, nem is tudom mivel érdemesebb, de kezdem a burgonyával. Alufóliába csomagolva került a sütõbe, és miután puhára párolódott kettéhasítva a mûanyag tányérra. A közepébe sütés után egy nagy adag fûszervajat csempésztek, aminek a nagy része szépen bele is olvadt mire elkészítettem a fényképeket. A fûszervajtól láthatóan szaftossá vált a burgonya, zöld fûszerektõl pedig még látványosabb. A másik tányéron ott a burger, méghozzá elég egyedi módon tálalva. Közepes méretû szezámmagos buci, amibe csupán csak az aprónak nem nevezhetõ sajtos húspogácsa és némi ketchup került. A hamburger további összetevõi a tányér másik oldalát foglalják el. Az alap lila hagyma, paradicsom, jégsaláta trión felül pár karika zöldpaprikát és némi savanyú uborkát is kínálnak a megfelelõ vitamin bevitel érdekében. Az tuti, hogy így egészen látványos, és még arra is van esélyünk, hogy viszonylag kulturált módon fogyasszuk el az ételt.

Pont:9/10

Ízvilág: Elsõre, jó szokásom szerint a krumplinak esek neki. A krumpli a fóliában szinte olyan puhára párolódott, mint a vaj. Természetesen a közepe azért kicsit ropog, de ezt nem éreztem hibának. A fûszervaj kellemes lágy zöld fûszeres ízt kölcsönöz az egész burgonyának, nem passzol úgy a burgerhez, mint egy steakburgonya, de elõételnek tökéletes. Na menjünk tovább a burgerre. Ha már nem rakták össze, én sem tettem így. A burgerbe harapva, így volt szerencsém elõször csak a hús ízét érezni, mindenféle zöldségíz nélkül. A hús marha, vagy ha kevert, akkor nagyon jól csinálják. A fûszerezés és a sütés tökéletes, a húspogácsa kívül finom pirult íze, a belseje fûszeres szaftjával keveredve valami zseniális. A ráolvadt sajt és a friss szezámos buci remekül kiegészíti a húst, a zöldségeket pedig ízlés szerint tudjuk variálni. A paradicsom a sali és a lila hagyma friss és ropogos, csakúgy mind a zöldpaprika is, de annak inkább a csípõssége amit fontos megemlíteni. Bár én jobban szeretem a friss zöldségekkel készült burgert, de az az egy szelet savanyú uborka remekül passzol a képbe. Az ízek nagyon a helyükön vannak és úgy variáljuk õket, ahogyan akarjuk, errõl rosszat nem tudok mondani.

Pont:8/10

Mennyiség: Hát a burgonya az nagyjából 30 dekás darab lehet, de az sincs kizárva, hogy eléri a 40 dekát is. Ezt én elõételként fogyasztottam, ami ilyen szerepben tetszelegve eléggé kiadós. A burger lelke a húspogácsa, ami 15 dekás tuti volt, és a bucival együtt szintén egy olyan adagot tudott képviselni, amire nem tudok rosszat mondani. A zöldségek mennyisége pont megfelelõ és az arányok is jól vannak belõve. Két dolgot van csupán, aminek a mennyisége nem volt megfelelõ, az egyik a sajt a másik pedig a ketchup. Szerencsére a ketchup hiányát annyira nem érzékeltem, mert a hús szaftossága tudta azt pótolni. Így együtt a füszeres krumpli és a burger tuti recept a teli hasra.

Pont:9/10

Ár/érték: Õszinte leszek, nem emlékszem pontosan, hogy mennyit fizettem ezért a két fogásért. Egy dologban viszont biztos vagyok, hogy a kettõ együtt nem volt 1500 forint. Ennyi pénzért, van, hogy nem kapjuk meg ezt a minõséget még a burgerben sem. Ha meg azt nézzük, hogy egy gyorsétteremben mit kapunk ugyanennyiért, akkor egyértelmû, hogy ha már besöröztetek a Grunban, akkor itt is kell, hogy egyetek, nem a legközelebbi Mekiben. A sajttal és a ketchuppal kapcsolatban azért egy-egy gondolatot még muszáj idebiggyesztenem. A sajt, ha valami ízes cheddar lenne, az még tudna dobni egyet ezen az amúgy is remek burgeregen és abban is biztos vagyok, hogy aki ezt a húspogácsát fûszerezi, az egy ütõs házi burger szószt is össze tudna dobni. Ami tuti, a következõ itt fogyasztott söreimbe is bele fogok áztatni egy burgert, vagy valami más finomságot a a grillterasz kínálatából.

Pont:9/10

(ha szeretnéd tudni merre van a Grund akkor KLIKK IDE és megmutatjuk)

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/a-grund-sajtburger-fusz...

sponsored links

Keres?s