A fordító program

2014-01-28

sponsored links

Na, szóval; felénk a disznótor egyik kiemelkedõ része a toros répa.
Ez lényegében hasonló mint a toros káposzta, csak éppen, mint azt a neve is elárulja savanyított répából, kerékrépából készül és pompás zsíros, bõrös húsokkal, valamint egy kis tejföllel behabarva.  
Ez kérem egy isteni finom étel; de nekem néha-néha, mégis akad vele egy kis ?gondom?, pontosabban az arányaival. Sok répa, kicsi husi. 
Nem érdekel, hogy ki és mit mond, de most pont olyanom volt és ezt a fincsi kis ételt beraktam egy fordító programba és higgyétek el, nem bántam meg.  















CSÜLÖKPÖRKÖLT, SAVANYÍTOTT RÉPÁVAL
Hozzávalók:
1 db sertés csülök (kb.:1,5 kg)
20 dkg vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
15 dkg zeller
0,5 dl fehérbor
30 dkg savanyított répa
õrölt kömény
fûszerpaprika
majoránna
babérlevél
só 
A vöröshagymát felkockázzuk, egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd közé dobjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot, a kis kockákra darabolt zellert, meghintjük fûszerpaprikával és beízesítjük köménnyel, majoránnával, 2 db babérlevéllel, sóval valamint 2 gerezd zúzott fokhagymával. Ezek után belepakoljuk a felkockázott csülköt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, puhára fõzzük. Az utolsó 15-20 percben hozzáadjuk a savanyított répát, az legutolsó  5 percben (az utolsó forrásnál) pedig hozzáöntjük a fehérbort és a maradék 1 gerezd fokhagymát is belezúzzuk. Készre fõzzük; szerintem friss kenyérrel és kanállal a legfinomabb.
Csak 1 ötlet:Mint azt már korábban is írtam, egyáltalán nem árt ennek az étel sem, ha a csülök csontját is belefõzzük (persze megenni nem kell).

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/01/...

sponsored links

Keres?s