0 / 365 - VKF. különkiadás - GasztroBlogok.hu

60 / 365 - VKF. különkiadás

2014-03-27

sponsored links

vegán rizspuding mazsolával
Amikor megláttam, hogy Écibarátnõmnél landolt a VKF (Vigyázz, Kész, Fõzz!) staféta, azonnal elhatároztam, hogy életemben egyszer (és valószínûleg utoljára) megemberelem magam, és részt veszek a játékban, annak ellenére, hogy nálam törvényszerûen úgy mûködnek ezek a dolgok, hogy ha kötelezõen kell valamit csinálnom, az agyam megmakacsolja magát, használhatatlan leszek, és lemaradok az egészrõl. 
Amikor nekiálltam megcsinálni, még úgy gondoltam, hogy szeretem a tofut, de azért elhatároztam, hogy jófej leszek és kiemelem, mert mint tudjuk, erõsen megosztó alapanyag, és nehogy már utólag csalódjanak azok, akik esetleg nem kedvelik. Aztán a kóstoláskor kiderült, hogy én is ebbe a kategóriába tartozom. Ami igen furcsa, mert eddig semmi bajom nem volt vele. Talán a turmixolás. 
Ezek után furcsának tûnhet, hogy miért teszek közzé mégis olyan receptet, amit jómagam képtelen voltam megenni, de ezen lépjünk túl, és tudjuk be az én hiányosságomnak. Másrészt meg az ember csinál furcsa dolgokat.



1,5 csésze fõtt rizs (éljen a maradékhasznosítás)
150 g tofu
3/4 csésze rizstej
1/4 csésze rizsszirup
1 teáskanálnyi kínai ötfûszer (vagy mézeskalácskeverék)
1 teáskanál vaníliakivonat
nagy maréknyi mazsola

A hozzávalókat a mazsola kivételével turmixoljuk össze, az utóbbit ezután keverjük bele. Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra. Vékonyan kenjünk ki olajjal egy sütõtálat (kihangsúlyoznám, hogy 3-4 ujjnyival legalább legyen magasabb, mint a massza, mert a sülés közben nagyon megpuffad, és elképesztõen gusztustalan dolog a kifolyt/odaégett tofus rizst takarítani), majd simítsuk bele a rizses krémet. Opcionálisan megszórhatjuk a tetejét fahéjjal/kínai keverékkel, esetleg barnacukorral, de nyilván enélkül is süthetõ. Nagyjából 35-40 perc múlva vegyük ki a sütõbõl, és tálaljuk még melegen, hideg rizstejjel és egy kevés rizssziruppal leöntve.


Az eredeti recept a Happyolks blogon található



Folytats a blogon ... punkaa.blogspot.com/2014/03/60-365-vk...

sponsored links

Keres?s