0minutes ? Csirkebrassói, ahogyan mi szeretjük - GasztroBlogok.hu

50minutes ? Csirkebrassói, ahogyan mi szeretjük

2014-07-08

sponsored links

Hiába a nagy meleg, mikor leszáll az este, valahogyan pokoli éhség tör rám. Nincs ez másképp sem a Balaton parton strandolás közben, sem egy sima dolgos hétköznapon ebédidõben. Ennek számos bizonyítékával találkozhattok, ha követitek a Facebook oldalunkat, ahol egyik nap egy lángos, másik nap egy hekk, vagy egy óriási adag grillhús tûnik fel. Azért az irodában ülve ezekhez a finomságokhoz szinte lehetetlen hozzájutni, így be kell érnem valami mással. A hétvégi brutális zabálásokat követõen, mindig rászánom magam a zöldség evésre, de azért nem bírom ki kecskekajával a napot. Ennek köszönhetõen itt egy új hely, a 50minutes és egy Csirkebrassói, úgy ahogyan õk szeretik.

Esztétika,megjelenés: Ez a fehér doboz, mindig bizakodással tölt el, még akkor is, ha egy kilométer ragasztóval van körbetekerve. Kibontom és elsõ ránézésre, azt mondom, hogy nem látok semmi különlegeset, minden bizonnyal a fûszerezéstõl lesz egyedi a brassói. Kicsit jobban megnézve, azért a hasábburgonyán látszik, hogy valami jobb féle, a színe a megszokott krumplikhoz képest szép sárga. A csirkemell nem túl apró falatkákra vágva került a hús közé, ami nem is meglepõ ennél az ételnél. A csirkekockák színén látszik, hogy a fûszerezést elsõsorban ennél itt követték el, majd mikor teljesen készen lett a fogás, kapott még némi zöld fûszert. Elsõ blikkre nem valami nagy csoda, ami a dobozban van, de mégis ez a megjelenés, nem fapados dolgokra emlékeztet.

Pont:6/10

Ízvilág: A hasábburesz nem száraz, de valahogyan nem is szottyos, nem ártott meg neki, hogy melegen csomagolták be. A színe bár szebb, ízre semmi rendhagyót nem mutat, egyszerûen jó. A csirkemellnél már kicsit összetettebb a sztori. A kockák szépen megsültek kívül, ugyanakkor egyáltalán nem száradtak ki. Szaftos, szinte szétmállik az ember szájában. Az ízek, amiket egyértelmûen azonosíthatunk, a bors a fokhagyma és a friss petrezselyem. Nagyon összhangban vannak, egyikbõl sincsen sok, ez a brassói eteti magát. A házi Brassóinknál általában a fokhagyma az úr, itt azért olyan sok nincs, de az íze minden falat után ottmarad az ember szájában. Az az érzésem, hogy jó ideje nem ettem ilyen jó Brassóit, házhoz szállított formában.

Pont:7/10

Mennyiség: Nagy hiányosság a melóban a mérleg, de azt hiszem, hogy nem fogom magammal cipelni az otthonit. Eszköz hiányában, marad a szem és karmérték. Amikor a kezembe fogta ma dobozt, elsõre elég könnyûnek tûnt, de ez az érzés, mire az utolsó falatokat a villámra tûztem elillant. Az nem meglepõ, egy Brassóinál, hogy rengeteg burgonya van benne, az viszont már annál inkább, ha a hússal sem spórolnak. Itt bizony ez a helyzet, bõségesen került bele csirkemell, így az arányokra sem panaszkodhatunk. Egyetlen dolgot hiányoltam – de ez a saját hibám – némi savanyúság simán csúszott volna mellé.

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: A hely neve ugye 50minutes, ami egy remek támpont, ebben a témakörben. Elég nagy hiba lenne, ha nem tudnák 50 percen belül szállítani a kaját, lényegében meghazudtolnák saját magukat. A lényeg a lényeg, ez a rendelés 42 perc alatt megérkezett a címzetthez, a futár jó arc volt a kaja pedig meleg. Átlagos teljesítmény, de az ígért határidõn belül.

Pont:7/10

Ár/érték: Az étel finom, a szállítási idõ átlagos, az adag is rendben van. Merül fel a kérdés, mennyibe is került ez nekünk. A csirkemellbõl készített Brassót, amit a saját szájízük szerint készítenek el 1190 forintocskáért kaparinthatjuk meg. Ez az ár részemrõl okés, ér ennyit az étel. Egy dolgot záró akkordnak, azért muszáj megemlítenem. A fogás neve alapján másra számítottam, ez így igazából, csak egy jól elkészített szokásos fogás, amit feldobtak nem friss petrezselyemmel.

Pont:7/10

 

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/50minutes-csirkebrassoi...

sponsored links

Keres?s