. Álmatlan éjszakáim okozója - a konyha - GasztroBlogok.hu

4. Álmatlan éjszakáim okozója - a konyha

2014-05-02

sponsored links


Na igen.... ez az a helyiség, ami egy nõ számára kardinális kérdés. Kedves fõzni szeretõ Nõtársaim, bizonyára pontosan tudjátok mirõl beszélek, hiszen nektek is, miként nekem, ez a hely a 2. otthonotok. Itt töltjük el életünk felét, hogy szeretett családtagjaink aztán 2 perc alatt gyomruk tartalmává alakítsák mindazt, amit mi egész délelõtt nagy mûgonddal megalkottunk, legyen az egy íncsiklandó fõétel, egy remekbe szabott kenyér, vagy akár egy pompázatos sütemény, vagy ez mind így együtt. Ha már órákra kikényszerülünk konyhai remekeink születésének színhelyére, akkor az a minimum, hogy ez a tulajdonképpeni ?mûterem? igényes és szépen berendezett legyen. Fogadok, hogy nem tiltakoztok! ;)
A Sünis kanál blog konyhatündéreként duplán szükségét is érzem az álomkonyha megvalósulásának, ami a mérete miatt nyilván mégse lesz az az igazi álom-mûterem, de annál csakis jobb lehet, mint amilyen most. Tavaly tavasszal már megejtettünk egy kisebb szépészeti beavatkozást, mert a tûzhely beadta a kulcsot, így az új gépezet beüzemelésével együtt Anyáék korábbról elraktározott csempemaradéka is felkerült a falra, ill. a rohadásnak indult konyhaszekrény is új munkalapot kapott. Már ettõl a hangyabokányi kis arculatplasztikától is a Mennyekben éreztük magunkat, és azon kaptam magam, hogy a fõzésen túl is kijárok a konyhába - gyönyörködni. Ki tudja, ha túl leszünk a nagy felújításon, akkor talán ott alszom majd a konyhaasztalon. :D

A KúEm-ben, valamint a BéErWé katalógusában és a honlapjukon is láttunk szép konyhabútorokat, de se méret-, se ártáblázatot nem tudtak a rendelkezésünkre bocsátani, hogy abból kisakkozzuk az elemeket és annak költségeit. Nem gond, akkor csináltatunk! Aham... ?így végképp engem terhel majd a felelõsség, hogy az a bizonyos konyha ? helyi nyelvjárással élve - valóban csudálatos, avagy elbaltázott lesz-e.
Tudni kell rólam, hogy korábban amatõrbútortervezõ hírében álltam az ismerõseim és a családom körében, és az asztalos mindent az én pontos terveim és ?remekbe szabott? rajzocskáim alapján valósított meg az elõzõ lakásomban. Most mégis eljutottam arra a szintre, hogy inkább nem bajlódom vele olyan részletekbe menõen, mert igensok a változó még, ill. az elemek kapcsán annyiféle elrendezési- és polcelosztási mód létezik, amivel pirinyó helyeket is ki lehet tölteni, meg ilyen-olyan forgó-nyíló bigyók is vannak, hogy jobbnak láttam ezt most kivételesen szakemberre bízni. Körülbelülfelvázolom, mit szeretnék, aztán megmutatjuk a mesternek a konvektort, ami miatt feladtam bútortervezõi ambícióimat, mert ugye épp amiatt borul minden. Õ bizonyára az enyémnél jobb javaslattal tud majd elõállni arra nézve, hogy ez a melegítõ egység hogy maradhat meg a helyén úgy, mintha ott se lenne, miközben télen vígan onthatja magából a meleget. Apropó fûtõtest! Igazából az összes konvektort ki kellene cserélni, de errõl itthon sokáig nem beszélünk, ez tabutéma volt, különben még a végén mégse újítunk fel itt semmit.

Be is indult az asztalosok utáni kérdezõsködés, de kiderült, hogy ez egy elég nehéz ügy, mert igen kevés van azokból a szakemberekbõl, akiket a jó és pontos jelzõvel lehet illetni, arról nem is beszélve, hogy a kivitelezés se legyen túl drága. Ráadásul mi az eredeti terveink szerint asztalossal és nem pedig egy céggel akartuk elkészíttetni a bútorainkat, mert úgy gondoltuk, úgy biztos olcsóbb valamivel. Nagy nehezen begyûjtöttünk pár telószámot, és aztán már csak arra vártunk, hogy egyenként eljöjjenek, és a nyertesé legyen bútoraink elkészítésének nagyszerû lehetõsége és a konvektoreltüntetés nemes feladata. Nyílt titok volt, hogy versenyeztetjük õket. Amikor pedig eldöntöttük, hogy a megismert asztalosok egyikével vagy mégis inkább bútorgyártó céggel dolgoztatunk-e, ill. az is, hogy melyikkel, akkor elénk tolult az infó, miszerint lett volna még itt egy pár kft., amelyik egyedi bútorgyártással foglalkozik. Sebaj, akkor már mindegy volt, jobb is utólag nem tudni, õk mennyiért vállalták volna. Lényeg, hogy megtaláltuk a szerintünk megfelelõt.



Számomra a bontás látványa is örömteli, bár annál kevésbé lenyûgözõ. :D







Ez a történet a képzelet szüleménye. Bármely hasonlóság valódi, még élõ vagy elhunyt személyekhez kizárólag a véletlen mûve. Bármilyen utalás valóságos eseményekre, vállalatokra, szervezetekre vagy helyszínekre pusztán a valósághû, hiteles ábrázolást szolgálja.







Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/05/4-alm...

sponsored links

Keres?s