9-esek önkiszolgáló étterme ? Mátrai borzaska, burgonyakrokett, tartármártás - GasztroBlogok.hu

39-esek önkiszolgáló étterme ? Mátrai borzaska, burgonyakrokett, tartármártás

2014-06-04

sponsored links

Végre egy ritkább az esõ az év 6 hónapjával igazán nyárivá kezd alakulni a helyzet. Ami persze nem változik, az az , hogy dolgozni és enni ilyenkor is kell. Aki sulis és már nem vizsgázik, na, rá kifejezetten irigy vagyok, emlékszem még a felhõtlen nyarakra, amikor mondjuk sokkal több idõ volt és egy csomó új kajáldát kipróbálhattam volna. Azok az évek elmúltak, de azért így is akad idõ újabbnál újabb helyeket tesztelni. Amikor olyan helyrõl rendelek, ahonnan még nem, akkor vagy valami bevált fogást választok, vagy pedig valamit, amit nevére vett az étterem. Az aktuális kiszemelt a Florián udvarban található 39-esek önkiszolgáló étterme, ami az étlapot elnézve igen kedvezõ árakkal dolgozik. Mivel a saját fogás nem igazán jellemzõ, így maradt a Mátrai borzasak, már régen ettem, és nem szokták elrontani.

Esztétika,megjelenés: Érkezik a fagyis doboz, aminek a tetején ott pöffeszkedik a szelet husi, ízlésesen nyakon verve sajttal és tejföllel. Lehámozom a tetõt, és az esztétikai élmény tovább emelkedik, amikor is a feltét a húson marad. Az egész amúgy rá van ültetve a köretre, ami ez esetben burgonyakrokett. A krokettek aranybarnára vannak sütve, standard formával bírnak, nem meglepõ dolog, hogy nem valami házi kreálmány. Visszatérve a húsra, az õ bundája is sárgás, arany barnás. Megvágva látszik, hogy a sertésszelet vékonyra van klopfolva, nagyjából alul és felül is kétszer olyan vastag a köntöse. A mellé kért tartármártás, szokásos világos, nem agyon majonézezett öntete, nem kevés fekete borssal fûszerezve. A két doboz jól mutat egymás mellett és nem érzem úgy, hogy probléma lesz, de persze  ettõl a látványtól az állam sem marad a konyhapulton.

Pont:7/10

Ízvilág: A krokett egy átlagos fagyasztott alapanyagból készült, viszont a sütésnél nem hibáztak. Ennek köszönhetõen nincs elázva, a külseje ropog, belül pedig krémes. Nem mondom, hogy valami nagy csoda, de azt a szintet, amit rendelt ételeknél hoz a krokett, azt magas szinten teljesíti. A lényeg természetesen a borzas, amiben egy szelet sózott, borsozott sertésszelet van eldugva. A hús puha, pont annyira ízes amennyire kell. A köntös állaga remek, egyik falatnál sem volt meglepetés deci olaj. A tetejére került tejföl sûrû és a fokhagyma szint is megfelelõ. Sajtból kaphatott volna még, de mivel trappistáról van szó, így a minõség kárpótol valamennyire a nem túl nagy adaggal szemben. Az egész Mátrai borzas és a köret, az édeskés, amúgy egészen kellemes tartárral jó, de nem rendhagyó, felsõ középkategória.

Pont:7/10

Mennyiség: 7 darab krokett volt a dobozban, egy vékony szelet hússal, amit azért elég gazdaggá tettek a rá húzott bundával. A bundának köszönhetõen, ami nem kevés burgonyát foglal magában, laktató a borzaska.  A krokettel és a szósszal kiegészülve, nem egy kiadós, de egy elegendõ mennyiségû étel az, amit a képeken láthattok. Ha valaki kicsit nagyobb kalóriaigényû, akkor egy leves elé, vagy egy desszert utána, amúgy 80 kilóig elegendõ egy ebédre.

Pont:6/10

Kiszállítási idõ: Kiszállítási, elkészítési idõnek az étterem nagyjából 60 percet ír. Ez igazán korrekt, mármint az, hogy nem írnak 45 -öt, mert amúgy mindenki annyit szokott. Amúgy az étel 50 perc alatt érkezett ki, teljesen korrekt, kedves futár hozta. Nem egy bajnok idõ, de ha ennyi, akkor ennyi. Simán a megígért idõn belül érkezett az étel, így panaszra nem lehet okunk.

Pont:6/10

Ár/érték: A 39-esek önkiszolgáló étterme, ahogy már az elején is meséltem, nem egy drága étterem. A megannyi itthon igen népszerû fogást nagyjából 800 forintos ár alatt tudjuk rendelni és 300 forint alatt tudunk hozzájuk köretet is kérni. Ez a mostani fogások esetében a következõképpen nézett ki. Mátrai borzaska 690 forint, burgonyakrokett 270 forint, tartármártás 100 forint. Ezek az árak gyanúsan olcsók, így sokkal rosszabbra számítottam. Az eredmény viszont az, hogy 1060 forintért tudnak egy jó, alap fogás körettel, szósszal, ami remek ajánlat. Lényegében ha náluk válogattok, 1500 forint alatt meg tudtok ebédelni, úgy, hogy a futár napján is javítottatok. Ár/érték -ben gyanúsan top 5 -ben van a hely.

Pont:9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 random false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/39-esek-onkiszolgalo-et...

sponsored links

Keres?s