0 tipp a mikróhoz ? amirõl eddig nem tudtál - GasztroBlogok.hu

20 tipp a mikróhoz ? amirõl eddig nem tudtál

2014-04-21

sponsored links

Tippek mikróhoz





A mikró sokunk életét megkönnyíti azzal, hogy pár perc alatt meg melegíthetjük benne az ételeinket.

Sõt, fõzhetünk is benne, például pudingot, de süthetünk is, például a Sacher-torta egyszerûsített verzióját.





De ezeken kívül is használhatjuk sok mindenre, íme 20 tipp a mikróhoz, amirõl eddig nem tudtál.



1. Könnymentes hagymapucolás

Tippek mikróhoz

Vágd le a hagymák végeit és teljes fokozatra tedd mikróba 30 mp-re. Utána jöhet a könnymentes pucolás!



2. Bélyegek újrahasznosítása

image

A borítékon levõ bélyegre tegyél pár csepp vizet, mikrózd 20 mp-ig és sérülésmentesen leszedhetõ a bélyeg.



3. Puha, csomómentes barnacukor

image

Megnedvesített papírtörlõt dugj a barnacukor dobozába, csukd le a fedelét, tedd 20-30 mp-re a mikróba és kész a csomómentes, puha cukor.



4. A mikró könnyû tisztítása

Tippek mikróhoz

Egy tálba tegyél vizet egy kis ecettel, mikrózd 3-5 percig. Probléma nélkül, könnyedén letörölhetõ mindenféle szennyezõdés.



5. Mikró gyorstisztítása

Tippek mikróhoz

Nedves papírtörlõt mikrózd 3-5 percig. Amikor kihûlt, töröld át vele a mikró belsejét.



6. Hal megfelelõ fõzése

Tippek mikróhoz

A halszeleteket töröld szárazra és helyezd átfedésben (a vékony részeknél) õket egy tányérra. Mikrózd addig, amíg áttetszõ nem lesz a hal.



7. Házi szárított fûszer

Tippek mikróhoz házi szárított fûszer

Egy csészényi fûszert tegyél papírtörlõre. 2-4 percig mikrózd, majd morzsold össze. Kész az aromás, illatos házilag szárított fûszer.



8. Kristályos méz

Tippek mikróhoz

Vedd le az üveg tetejét és mikrózd 50 %-on 2 percig. Újra szép, folyós állagú lesz.



9. Meleg borogatás

Tippek mikróhoz

Nedvesítsd be a törölközõt és mikrózd 1 percig. Kész a meleg borogatás!



10. Több citromlé

image

Az egész citromot vagy lime-ot tedd 10-20 mp-re mikróba. Ezután könnyen facsarható és több levet nyerhetünk ki belõle.



11. Teszteld, hogy mikrózható-e az edény

image

A mûanyag edények közül nem mindegyiket ajanlatos mikróban használni. Így megtudhatod, hogy használd vagy nem: egy bögrébe ? amirõl tudod, hogy mikrózható ? tegyél hideg vizet, ezt állítsd a tesztelendõ edénybe. Mikrózd egy percig. Ha a víz meleg, a mûanyag edény hideg, használható, ha az edény is meleg, ne használd!



12. Átázott (szottyos) szendvics

image

Ha szendvicset melegítesz, tekerd körbe papírtörlõvel, ez felszívja a nedvességet, nem lesz ?szottyos? a kenyér.



13. Fokhagyma gyors hámozása

Tippek mikróhoz fokhagyma gyors hámozása

A gerezdeket tedd 15 mp-re mikróba, ezután könnyen kijön a héjából.



14. Paradicsom, barack hámozása

image

30 mp-ig mikrózd, majd 2 percig hagyd állni, ezután könnyen lecsúszik a barack és a paradicsom héja.



15. Buggyantott tojás

Buggyantott tojás mikró

Forralj vizet egy tálkában. Adj hozzá egy löttyintésnyi ecetet. Üsd bele a tojást, a sárgáját egy fogpiszkálóval óvatosan szúrd át. Folpackkal takard le. 30 mp-ig mikrózd, utána óvatosan fordítsd meg a tojást, majd újabb 20 mp-ig mikrózd.



16. Lencse, bab áztatás nélkül

Lencse, bab áztatás nélkül

Tedd a lencsét vagy babot egy tálba, adj hozzá egy csipet szódabikarbónát és annyi vizet, hogy ellepje. 10 percig mikrózd teljes fokozaton, majd pihentesd 30-40 percig. Ezután használhatod úgy, mintha áztattad volna egész este.



17. Száraz kenyér felfrissítése

Száraz kenyér felfrissítése

Nedves papírtörlõvel tekerd körbe és mikrózd 10 mp-ig. Ha szükséges, ismételd meg még egyszer.



18. Vastag héjú zöldségek mikrózása

image

Mikrózás elõtt szúrkáld át a zöldségek héját, különben a keletkezõ gõztõl felrobbanhat és gyakorolhatod a 4-es pontot :)



19. Állott chips újra ropogós lesz

image

Tedd papírtörlõn mikróba az állott chipset pár mp-re. A papír felszívja a nedvességet és a chips újra ropogós lesz.



20. Dió, mogyoró és fûszerek pirítása

image

Egy tálban tedd a diót, mogyorót vagy fûszereket 15 mp-re a mikróba. Ezután szuper aromás-illatos lesz!





A tippek és a képek a Diply oldalról származnak. Kipróbálásukkor javaslom elõször, hogy kevesebb ideig mikrózd, mint a megadott, mert ezek az idõtartamok erõteljesen függnek az étel mennyiségétõl és a mikró teljesítményétõl! Papírt, textilt ne hagyj felügyelet nélkül mûködõ mikróban!





Konyhalál Facebook oldal: itt! :)



Ne maradj le a Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjátékomról, játsz a 3 izgalmas sütis krimi egyikéért. Már nem sok van hátra a határidõig!


Hasonló bejegyzések:




20110818-007
Mákfelfújt mikróban


20130531-002
Vaníliás krém mikroban


20130602-010
Sacher torta mikróban


20130527-016
Puding mikróban


20130521-031
Tonhalas táska bringatúrához (is)




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/04/21/20-t...

sponsored links

Keres?s