st Buffet and More ? Mustáros csirkemell, krokett, tartármártás - GasztroBlogok.hu

1st Buffet and More ? Mustáros csirkemell, krokett, tartármártás

2014-04-03

sponsored links

Repül az idõ és már csütörtök is van. Kemény ez a hét, bár meleg van, de mégsem olyan rózsás a helyzet. Nem tudom, hogy a hajnali hideg, vagy a nappali meleg az okozója, de bizony sikerült beleszaladnom valami randa vírusba, így a munkát mellõzve több idõm akadt étlapokat nézegetni. Nézegettem, nézegettem, de valahogyan, lehet hogy a betegeskedésnek köszönhetõen semmit nem találtam elég kívánatosnak ahhoz, hogy megrendeljem. Némi gondolkodás után, rájöttem, hogy két dologra kell odafigyelnem. Egyrészt, húst kell enni, abban van az energia, az meg ugye kell a gyógyuláshoz. A másik, és szintén a szervezet megerõsítése érdekében sarkalatos szempont pedig a mustár. Ha nem tudnátok, a mustár keményit, ezt legalább két méretes darab emberrel tudom bizonyítani, akik mivel csak a nõstények körében szeretnek ismertek lenni, nem nevezhetõek meg. Gyorsan és nyomott áron elfogadható minõségû frissensültet a 1st Buffet and More ?ból már többször is sikerült rendelni, és a feltételeknek eleget téve, megrendeltem a Mustáros csirkemell nevû fogást, krokettel, is hogy meglegyen a kiszállítási minimum, kértem hozzá egy adag tartármártást is.

Esztétika,megjelenés: Megszokott fehér doboz, tetején kis tálkában a tartármártás, és az egész szépen bezacskózva. A doboz felnyitása után szimpatikus szelet husik fekszenek, az aranybarnára sütött krokettek tetején. A mustáros csirkemell szeletek bundája, kicsit a párizsi bundára hasonlít, vélhetõen a zsemlemorzsa ki is marad ebbõl a panírtípusból, mert semmi látható jel nincs a használatának.A csirkemell szeletek kettévágása közben kiderült, hogy sok sok mustárt használtak a hús öltöztetéséhez, ettõl kissé laza állagú is volt az egész. A hús szeletek szerencsére nem estek át drasztikus lapításon, így az ujjnyi vastag szeletek bundázva, krokettel körítve egészen ínycsiklandozó látvánnyal kecsegtetnek. A tartármártás tört fehér színét, csak az õrölt fekete bors színe teszi változatosabbá, állaga sûrû, úgy mutat, ahogyan kell neki. A fogás nem egy esztétikai remekmû, inkább csak egyszerûen olyan amilyennek lennie kell.

Pont:7/10

Ízvilág: Kezdem a körettel, mert abban nem lesz semmi meglepõ. A krokettek nem házi kiadásúak, talán házi krokettet csak e legmenõbb éttermekben szolgálnak fel. Ami viszont szerencsés, hogy a sütést azt tökéletesen eltalálták, egyik krokett sem szívta fel az olajat, így a krumpli pép ízét volt szerencsém élvezni, nem pedig az olajét. A csirkehús finom puha maradt, nem száradt ki. Ez nem nagy csoda, hiszen a bundába kevert mustár lényegében rásült szaftként tudta bent tartani a hús levét. A mustáron kívül egyetlen egy fûszert éreztem még a húson, ez pedig az õrölt fekete bors volt. Az íz amúgy nem egy összetett valami, de bizony aki szereti a mustárt, az egy ilyen fogás elfogyasztása után nekiáll keresgélni a neten, hogy hogy vajon hogy is készítették neki a mustáros csirkemellet. Összességében egy egyszerû és ízletes fogás, kivitelezési hiba nélkül, így az olaj nem okozhat a pocinknak problémát.

Pont:7/10

 

Mennyiség: 10 darab krokett a dobozban, ez bizony a megszokottnál nagyobb mennyiség. Általában, ha rendelünk frissensültet és köretnek krokettet választunk 8 darabot küldenek, de az sem ritka, hogy csupán hét darab kerül a dobozba. Enne a köretnek az esetében, nem érzem, hogy jól akarnak vele lakatni, mert sajnos ez olyan, mint a szotyi, eszed amíg van. A csirke téren azért kicsit spórolósabb a történet, de izgalomra semmi ok. Három szelet hús, a legnagyobb tenyérnyi, a legkisebb is legalább három falatnyi. Mivel a hússzeletek nem vékonyak, így a hús és a köret együttesen egy tisztességes ebédnek felel meg. A rendelt tartár, nagyon jól passzol a fogáshoz és mennyiségben is illik hozzá, ügyesen mártogatva minden falathoz jut szósz.

Pont:9/10

Kiszállítási idõ: Az ígért kiszállítási idõ elõtt, nagyjából 40 perc alatt érkezett meg az étel. A futár nem egy beszédes fajta volt, de lényegében melegen szállította az ételt, és amúgy sem az a dolga, hogy beszélgessen mindenkivel akinek ételt visz. Azt hiszem ilyen gyorsan még sosem érkezett meg az étel, amit tõlük rendeltem, így ezt most egy kivételesen gyors szállításnak könyvelném el, ha nem néztem volna meg végre, hogy milyen messzirõl is érkezett az étel. Amúgy 1,5 km -es körön belülre rendeltem, ami azért kétségeket ébreszt benne, azzal kapcsolatban, hogy ha valaki messzibbre rendel tõlük, akkor mennyit kell várnia.

Pont:7/10

Ár/érték: Ahogy azt már említettem, a tartármártást igazából azért rendeltem, hogy meglegyen a 990 forintos kiszállítási minimum. Mondhatni, hogy ez a kényszer szerencsésen sült el, amúgy eszembe sem jutott volna, hogy kérjek hozzá bármilyen szósz is. A tartármártás, amúgy 90 forintért került a csomagba, így a mustáros csirkemell 940 forintos árát sikeresen kiegészítette 1030 forintra. Ez az ár igencsak kedvezõ, fõleg úgy, hogy ebben a köret is benne foglaltatik. Azt hiszem, most is arra a következtetésre kell jutnom, hogy ilyen kedvezõ áron, házhoz szállított frissensültet, még nem sikerült rendelnem sehonna.

Pont:8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/1st-buffet-and-more-mus...

sponsored links

Keres?s