0 perces nutella ? Mennyei! - GasztroBlogok.hu

10 perces nutella ? Mennyei!

2014-04-15

sponsored links

Håzi nutellaHåzi nutella (magÔrleménybÔl)


És elindult a kavarás!

A KataFakanala és a Batha-Porta jóvoltåból keverhetek bio-lisztekkel, azaz magÔrleményekkel.

Kaptam egy csomagot, amelyben 5 fĂ©le magĂ”rlemĂ©nyt talĂĄltam. (EzĂșton is köszönöm szĂ©pen!) Feles diĂłbĂłl-, mĂĄlnĂĄbĂłl, valamint szĂ”lĂ”magbĂłl, mogyorĂłbĂłl, lenmagbĂłl Ă©s tökmagbĂłl.

MĂĄr az illatuk is csodĂĄs volt, de kezdetben nagyon tanĂĄcstalan voltam.

Batha-Porta magÔrlemények


AztĂĄn ahogy telt az idĂ”, Ășgy nyĂ­ltak meg elĂ”ttem a lehetĂ”sĂ©gek, jutottak eszembe hĂ©tköznapi dolgok.

Közben körvonalazódni låtszott a jåtékszabåly: tematikus napokon mutatjuk be 20-an, miket lehet kreålni ezekbÔl az ÔrleményekbÔl. Tapasztalatokkal, észrevételekkel, receptekkel.

Ma volt az elsÔ nap, a nap Ôrleménye pedig a mogyoró volt.

Mivel nem szerettem volna csak ezĂ©rt sĂŒtni valamit, ezĂ©rt olyanba igyekeztem beledolgozni a cuccost, amit egyĂ©bkĂ©nt is sĂŒtni szerettem volna?.hiszen rengeteget kell sĂŒtnöm most a napokban, a plusz dolgok nem fĂ©rnek bele.

5 Ă”rlemĂ©nybĂ”l 3-at hasznĂĄltam mĂĄr fel. És azt kell mondjam, amiket ezzel kĂ©szĂ­tettem sokkal finomabbak lettek, mint az Ă”rlemĂ©ny mentes felmenĂ”ik. Nem viccelek.

ElĂ”ször a tökmagliszthez nyĂșltam, hiszen egy mĂĄsik jĂĄtĂ©k rĂ©sztvevĂ”jekĂ©nt tökmagkrĂ©met is kaptam a Donum Terrae jĂłvoltĂĄbĂłl, amihez pont kapĂłra jött a tökös liszt.

Erre kiderĂŒlt, hogy a tök csak csĂŒtörTÖKön kerĂŒl majd sorra, Ă­gy addig elĂ”ttetek rejtve marad a belĂ”le kĂ©szĂŒlt finomsĂĄg. :)

MĂĄsodiknak a mogyorĂł kerĂŒlt a kezembe.

Nagyon finom illata van (de mint mår említettem mindegyiknek, kivétel a len, mert annak igazån semmilyen illata nincsen).

ElĂ”ször rĂ©patortĂĄba kerĂŒlt belĂ”le, de mivel az kĂ©sĂ”bb lett kĂ©sz, ezĂ©rt elsĂ”kĂ©nt a ?nutella? receptjĂ©t osztom meg veletek. Ez pillanatok alatt kĂ©szen van, nagyon finom Ă©s a mogyorĂłlisztnek ezennel be is fellegzett!

220 gramm mogyoróÔrlemény (Barta-Porta)

170 gr étcsokolådé

100 gr tejcsokolådé

porcukor (kóstolås alapjån ízlés szerint)

3 evÔkanål vaj (!)

3 evÔkanål holland kakaópor

1 csipet sĂł

2 ek mogyorĂłolaj



A csokolĂĄdĂ©kat megolvasztjuk, kicsit hĂ»tjĂŒk.

Addig mindent beleteszĂŒnk egy (kĂ©ses)  aprĂ­tĂłgĂ©pbe Ă©s krĂ©mesre keverjĂŒk. BelekeverjĂŒk a nem forrĂł csoki keverĂ©ket is Ă©s teljesen simĂĄra ?aprĂ­tjuk?. :)

HĂĄzi nutellaA hozzĂĄvalĂłk az aprĂ­tĂłban.


A magolajat ne spĂłroljĂĄtok ki, mert a magĂ”rlemĂ©ny Ășgy kĂ©szĂŒl, hogy kisajtoljĂĄk a mogyorĂłbĂłl az olajat Ă©s azt Ă”rlik meg. Na most nekĂŒnk arra az olajra szĂŒksĂ©gĂŒnk van, Ă­gy vagy törökmogyorĂł olajjal pĂłtoljĂĄtok ? ami a legjobb vĂĄlasztĂĄs, viszont drĂĄgĂĄbb megoldĂĄs, vagy földimogyorĂł olajjal, ami elĂ©rhetĂ”bb Ă©s olcsĂłbb is (pl. Lidl).

HĂĄzi nutellaKĂ©szen is vagyunk.


Ennyi az egész!

A krĂ©met ĂŒvegbe töltjĂŒk. Egy nagy befĂ”ttesĂŒvegnyi lett belĂ”le. (!)

Nutella håzilagAzok a göbök levegÔbubik, nem darabok! :)



Nem szĂŒksĂ©ges hĂ»tĂ”ben tĂĄrolni, de baja nem lesz!

Mår készítettem régebben ilyen nutellåt: akkor valódi, rendes mogyoróból. Amit megpucoltam, megpörköltem, lehéjaztam, aprítottam. Az is nagyon jól mûködött, sÔt? viszont ez a verzió azért tetszik jobban, mert pl. a magÔrlemény megfizethetÔbb, mint a törökmogyoró kilója, ami a legjobb esetben is ott van héjastul kilónként pår ezer forint! :(

Ezen kĂ­vĂŒl, ha valakinek nem szĂĄmĂ­tana a pĂ©nz, viszont nincs frankĂł aprĂ­tĂłja, mint nekem sincs (pedig van hĂĄrom, mindhĂĄrom drĂĄgĂĄbb kategĂłria) Ă©s nem tudja teljesen krĂ©mesre aprĂ­tani a rendes mogyorĂłs vĂĄltozatot, az most fellĂ©legezhet, mert ebbĂ”l szinte majdnem nutella krĂ©messĂ©gĂ» krĂ©met kĂ©szĂ­thet.

A csokolĂĄdĂ©kkal lehet jĂĄtszani. ValĂłszĂ­nĂ»leg finom Ășgy is, ha a tejcsoki van többsĂ©gben Ă©s nincs benne ennyi kakaĂłpor. Én azĂ©rt nem variĂĄltam most ezzel, mert anno is bejött, szĂłval nem variĂĄlunk.

HĂĄzi nutellaHĂĄzi nutella

Ilyen az, mikor az Ă”rlemĂ©nnyel nem sĂŒtĂŒnk. PrĂłbĂĄljĂĄtok ki!


És hamarosan jön a rĂ©patorta receptje is, mert az is valami mennyei lett ezekkel a maglisztekkel.

Ha tetszett, amit låttål, összefolyt a nyål a szådban, kövess a Facebookon is, megéri! ;)

facer


Folytatás a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/04/15...

sponsored links

Keres?s