0 perces madártej (paleo) - GasztroBlogok.hu

10 perces madártej (paleo)

2014-03-31

sponsored links




Régebben készítettem már paleos madártejet kókusztejjel, de valahogy az nem nyerte el a tetszésemet, ezért nem is osztottam meg. A kókusztej elvitte az egész ízét, így viszont megmaradt a régi sodó íz, ráadásul jóval olcsóbb is. Ez az adag közel 1,5 liter lett, azaz minimum 8 adag, de inkább több. Egy 4 tagú családnak ebéd utáni nassnak a fele is bõven elég.

az anyagköltsége:
tojásrúd:   740 Ft
eritritol:     285 Ft
vaníliarúd: 100 Ft
tojás:        105 Ft
eritritol:      90  Ft
összesen:  1320 Ft

Ha kókuszkrémbõl készíteném minimum 1 liter kellene ugyanekkora mennyiséghez, ami 1350 Ft nálunk és minimum 2 tojással több kellene hozzá, ami 70 Ft. Úgy kereken 2000 Ft lenne ugyanez, azaz 680 forinttal drágább. Kicsit kókusz ízûen és némileg több idõt eltöltve a konyhában, mert ugye a sodót fõzni kellene, folyamatos keverés mellett. Szóval én maradok a tojásrudas változatnál. A madártej nem paleos változatát itt találjátok.

Hozzávalók:

a sodóhoz:
7 dl víz
15 dkg eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
1 vaníliarúd kikapart magjai

a habhoz:
3 tojásfehérje  (tojáshabos kávéból összegyûjtve)
3 evõkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)

A sodóhoz az összes hozzávalót turmixgépbe téve simává, csomómentesre dolgozzuk. Félretesszük. A tojásfehérjébõl az édesítõvel kemény habot verünk, majd 750 wattra állított mikróba tesszük 30 másodpercre. Evõkanállal galuskákat szaggatunk belõle a sodóra és már fogyaszthatjuk is. (A sodó ízét még több vanília hozzáadásával még erõteljesebbé tehetjük, elég, ha az üres rudat az édesítõ kis részével kávédarálóban porrá õröljük és a sodóhoz szitáljuk.)

A totut és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó Capriovus Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken és Szlovákiában élõknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklõdni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel:222 5906, 222 5932, 222 5933

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s