méteres Pizza Expressz étterem ? Méteres pizza felezve (100 cm) - GasztroBlogok.hu

1 méteres Pizza Expressz étterem ? Méteres pizza felezve (100 cm)

2014-05-09

sponsored links

Bár ez a péntek nem lesz a kedvenc péntekünk, de ha már péntek van akkor bedobunk egy pizzát. Holnapra kell az energia, nem minden szombaton kell a csákányt a kézbe venni, úgyhogy kiadós adagra lesz szükségünk. Azért nagyon remélem, hogy azok, akik nem dolgoznak ezen a szombati munkanapon, azok nem döntenek úgy, hogy mindenféle, hivatalos és banki ügyintézéssel töltik el a megérdemelt szabadságot, mert az bizony azt jelenti, hogy azok akik dolgoznak nem lazsálhatnak pedig a hétvégi munkanap arra való. Amúgy, aki mégis ilyen merényletet tervez, az vegye számításba, hogy a hétvégén napsütés lesz pillangók meg minden ilyesmi, úgyhogy irány a szabadba, sportoljatok és egyetek valahol valami finomat. Visszatérve a pizzára, az 1 méteres Pizza Expressz étteremtõl, már teszteltünk pizzát is és borzaskát is, de ma eljött az ideje a kontrol tesztnek. A kiszemelt áldozat a 100 cm?es felezett megoldás, méghozzá 1 rész húsimádó és 1 rész töki pompos, ami egy igazán ütõs duónak ígérkezik.

Esztétika,megjelenés: Ez az óriási kartondoboz még mindig tetszik, és egybõl rám tör egy iszonyatos éhségérzet, amint meglátom. A doboz felbontása, majdnem kétemberes feladat, de ha megtörtén, akkor a látvány még mindig lenyûgözõ. Az egyik 50 cm ?t a Húsimádó pizza foglalja el, ami paradicsomos alapon sonka, bacon, tarja, szalámi és némi csirkemell kombinációja, a tetején egy adag mozzarellával. A másik oldalról kicsit részletesebben is irkálok, mert a Húsimádóból korábban már elfogyasztottunk 100 centinyit. A Töki pompost mindenki szereti, pizza formában sem lehet rossz. A feltétek a viszonylag vékony tésztára került tejfölös fokhagymás alapra kerültek. Némi bacont, lila hagymát kolbászt és brutális mennyiségû pirított hagymát kapunk ezen a néven. A sok, sok pirított hagyma határozza meg a kinézetet, ami megindítja az ember nyálelválasztását.

Pont:8/10

Ízvilág: Ez a pizza nem rossz, a viszonylag vékony tészta, nem kenyérszerû  és az íze is jó. A Húsimádó oldalon derûs a helyzet. A paradicsomos alap nem olyan intenzív ízû, de azért kifejezetten paradicsomra emlékeztetõ. A számos húsféle bizony meghatározza az ízeket, elsõsorban a füstös vonal az erõs. Szerencsére, egyik összetevõ sem ereszt sok zsírt, így nem tocsog a pizza ezen oldala a nem kívánatos kalóriáktól. A másik oldalon a Töki pompos élménybõl kicsit hiányzik, a vastag tészta, ami azért a kenyér lángosos megoldásnál inkább jellemzõ. Az alap íze nem olyan erõteljes, inkább kellemesen fokhagymás. A rajta lévõ hagymától némi édeskés ízt is érzünk, a pirított hagyma pedig add neki egy különleges ízt, ezt bizonyára mindannyian ismeritek. A kolbász szintén nem túl zsíros, nem egy házi megoldás, de a paprikás ízt tudja hozni. Magyaros ízek kedvelõinek ez a két pizza típus jó választás, fõleg így összekombinálva.

Pont:8/10

Mennyiség: Se idõm se türelmem nem volt, hogy végig mérjem a tésztát. Ha valakit érdekel, hogy nagyjából mire számíthat, a fent linkelt korábbi postban egészen korrekt számításokat talál a pizzával kapcsolatban. Amúgy három embernek kiadós, de négy embernek is elegendõ egy ilyen pizza, fõleg, ha ezt a mindenféle disznó alkatrésszel szerelt változatot kéritek. Nagyobb társaság könnyed délutáni nasijának is klassz választás lehet.

Pont:10/10

Kiszállítási idõ: Átlagos 45 percet találunk, ha a leggyakrabban alkalmazott internetes ételrendelõ portál szállítási/elkészítési idõ bejegyzésére tekintünk. Ezen rendelésem esetében ezt szinte percre pontosan tudták hozni, 46 perc alatt érkezett meg a pizza. Meleg volt és a futár is jó kedvel végezte a munkáját, még annak ellenére is, hogy a fotocellás ajtó vs. pizzás doboz meccset majdnem elvesztette.

Pont:6/10

Ár/érték: A Méteres pizza felezve (100cm) mellett 3980 forintos árcédulát találunk. Ezért cserébe egy jó nagy doboz, viszonylag vékony tésztás, de feltétekkel jól szerelt pizzát kapunk. Ha három emberre leosztjuk akkor 1300 forint körüli összeget kapunk, amiért egy átlagos 30-32 centi pizzát tudnánk rendelni. Úgy gondolom, hogy nagyjából annyira lehet jól lakni ennek a harmadával, mint egy 32 centis pizzával, de az élmény az mindenképpen hozzátesz egy kis extrát, amit a megszokott kör alakú pizza szeleteinek cserélgetése nem tud garantálni.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/1-meteres-pizza-express...

sponsored links

Keres?s