méteres Pizza Expressz étterem ? Borzaska, steak burgonya - GasztroBlogok.hu

1 méteres Pizza Expressz étterem ? Borzaska, steak burgonya

2014-02-04

sponsored links

Nem is olyan régen fedeztük fel az 1 méteres Pizza Expressz éttermet, és nem is igazán cicóztunk, egybõl a névadó ételt, az 1 méteres pizzát teszteltük le. A pizzájuk nem is teljesített rosszul, bár azt nem tudtuk meg, hogy hogyan is kombinálják a különbözõ feltéteket, mert nem meglepõ módon a húsimádó pizzán csak húskészítményekkel találkoztunk. Mivel a pizza nem esett rosszul, így úgy döntöttem, hogy egy ilyen új versenyzõnek muszáj lesz kipróbálnom a húsételei közül is egyet, és mivel borzast már rég ettem, így nem is válogattam sokat, erre esett a választásom. A várakozásaim alapján, egy nem túl gyors szállítás után, egy átlagosnál jobb fogásnak kellene érkezni, amivel jól fogok lakni, bár az óriás doboz pizzához képest, azért biztosan vékonyabbra veszik a figurát.

Esztétika,megjelenés: Szokásos fehér doboz, tetején a köretre és a lényegre utaló szavak, eddig semmi érdekes. Ahogy az asztalom közelébe érek, már nyitom is kifelé, és jön az az elégedettség érzet, amikor meglát az ember éhesen egy nagy adag kaját, amit magáénak mondhat. A jobb sarokban két nagy szelet hús, aminek a bundája sötétbarnára van sütve, ez jó elõjel, biztosan nem lesz nyúlós a tészta. A tetején nagy adag tejföl, méghozzá annyi, amitõl kicsit úgy is tûnik, mintha egy óriás szelet husi csücsülne a dobozban. Nem csak hús és tejföl az egész, van még a tetején egy szép marék sajt, ezzel együtt a látvány szinte tökéletes. A bal szélen némi burgonya, amit steak burgonyaként rendeltem, de én inkább a látvány alapján fûszeres hasbábburgonyának neveztem volna el. Rendesen megvan fûszerezve, ez határozottan látszik rajta, minden bizonnyal, az ízében is vissza fog ez köszönni.

Pont:8/10

Ízvilág: Ilyen kívánatos krumpli láttán, nem vesztegetem az idõt, már neki is látok. A burgonya ízében hasonlít a steak burgonyára, belül puha omlós, kívül ropogós és kellemesen fûszeres. A körettel kapcsolatosan az a véleményem, hogy bár nem ez a legtipikusabb steak burgonya, amit valaha láttam, de ízre és állagra ott van a szeren. A borzaska, ahogyan már említettem, a szememet igencsak elkényeztettet, úgyhogy nagy lendülettel hasítottam ketté. Itt ért az elsõ csalódás, mert a hús papírvékonyra lett klopfolva, ha a tésztához viszonyitjuk, mondjuk úgy 1 a 6 -hoz az arány. Atészta alapvetõen nem rosz, kicsit talán sótlan, de kívül ez is ropog és belül sem maradt nyers. A benne rejtegetett husi, olyan vékony, hogy esélye sem volt nyersnek maradni, a fûszerezéssel sem nagyon bíbelõdtek, talán ez is csak némi sót kapott. A tetején lévõ tejfõl, úgy az igazi, ha igazán fokhagymás, ez ebben az esetben nem teljesült. A kicsit tejfölös fokhagyma-sajt kombó azért szépet kerekít az ízvilágon. A húsért kár, emiatt a teljes íz egy erõs közepes.

Pont:7/10

 

Mennyiség:  Mielõtt kibontottam a dobozt, a súlya alapján már elkezdtem gondolkozni, hogy vajon azzal a tipikus esettel fogok e találkozni, amikor is a doboz magában foglal vagy fél kiló burgonyát, és egy fél tenyérnyi húst. Szerencsére ez nem így alakult, a köret és a “hús” megfelelõ arányban kerültek a dobozba. A hús esetében azt azért fontos megemlítenem, hogy nem is igazán a hús okozta az adag méretét hanem inkább a jól megkomponált burgonyás tésztán és a rá helyezett sajtos tejfölön. Az adag mérete, amúgy bõségesen elegendõnek bizonyul egy ebédre, viszont ennek okán az is biztos, hogy ettõl senki nem kap húsmérgezést.

Pont:8/10

Kiszállítási idõ: Az ígért vagy átlagos kiszállítási idõ 45 perc, amit még nem igazán tudnak tartani. A pizzánál, még azt mondom, hogy oké, biztos nem egyszerû egy akkora dobozzal ide oda manõverezni, viszont, ennél az ételnél nincsen mentség. Az idõ 2 perccel volt több, mint 1 óra, de legalább még így is melegen érkezett az étel. Ez nem baj viszont annak a jele,hogy nem a futár bolyong úttalan utakon, hanem az elkészítés, nem olyan sebes, mint ahogyan azt kigondolták.

Pont:5/10

Ár/érték: A bozaskáért 1150 forintot kérnek, ami nem is olyan sok. Nem sok, ahhoz képest, hogy általában ez a fogás 1300 forint körül van, viszont ahhoz képest sok, hogy a hús nagyjából 15 deka lehet, ami ügyesen el van rejtve a nagy adag burgonya alapú tésztában. A mellé rendelt hamis steak burgonya ára nem meglepetés, 350 forint, a köretek jellemzõen 300-400 forint körül mennek mindenhol, így ez az ár átlagosnak nevezhetõ. Összességében 1500 forintért kapunk egy közepes fogást, finom körettel. Amin mindenképpen kéne javítani, az a hús vastagsága, és némi plusz só a tésztába és plusz fokhagyma a tejfölbe hibátlanná varázsolná a fogást.

Pont:6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/1-meteres-pizza-express...

sponsored links

Keres?s