~ULTRA KÖNNYÛ TÚRÓS MINI PALACSINTA~

2017-01-17

sponsored links













Számtalan palacsinta recept szerepel már a blogomon, de valahogy úgy érzem, hogy számuk kifogyhatatlan lesz, mivel a világ minden táján sütik megszámlálhatatlan kivitelben és ember legyen a talpán aki ne kóstolná meg mindet. Na így vagyok ezzel én is. Természetesen nálunk is full imádat van feléje, úgy hogy gyakran kerül az asztalunkra belõle. A tradicionális persze, hogy a baracklekváros, házi dzsemmel, de nem óckodnak a sós változatától sem. Sütöttem már hússal, zöldségekkel vagy sajttal is. Amint rátalálok egy újabb formációra, rögvest késztetést érzek, hogy elkészítsem. Így volt ez most is... Ennek a hihetetlenül puha és könnyed palacsintának a tésztájába túró került. A sütõpornak és a szódabikarbónák köszönhetõen lett ennyire légies és levegõs. A tetejére került görög joghurt és meggyöntet tette felejthetetlenné az egészet...


Hozzávalók: 2 csésze liszt, 2 tojás, 1 csésze tej, 15 dkg túró, 1/2 cs. sütõpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 2 kanál cukor, 1 kávéskanál vanília kivonat, 1/2 citrom reszelt héja, 2 kanál citromlé. Továbbá: vaj, görög joghurt, porcukor. Meggyöntet: 1 üveg magozott meggy befõtt, 1 kanál cukor, 1 kanál citromlé, 2 csapott evõkanál étkezési keményítõ, 1 csipet fahéj.


Elõször a palacsinta tésztáját keverjük be, mert nem árt, ha 10-15 percig áll egy kicsit. A lisztet és a száraz hozzávalókat egy tálba szórjuk és összekeverjük. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, a túrót, a tejet, a vanília kivonatot, a reszelt citromhéjat és levet, majd botmixerrel krémesre keverjük az egészet. Ez után állandóan kevergetve a tojásos keveréket a lisztkeverékhez adjuk és simára kidolgozzuk a tésztát. Kissé sûrû a massza, de ne ijedjünk meg, ennek ilyennek kell lennie... Míg pihen a tészta, addig megfõzzük a meggyöntetet is. Egy lábosba töltjük a meggyet a levével együtt, majd felforraljuk. Ízesítjük cukorral, citromlével és fahéjjal.  Az étkezési keményítõt feloldjuk egy kevés vízzel és ezzel sûrítjük be a forrásban lévõ meggyet. Ezzel kész is van és félre húzva kissé hûlni hagyjuk. Egy teflon bevonatú serpenyõbe vajat hevítünk, majd jó nagy evõkanálnyi mennyiségeket a serpenyõbe kanalazunk és kissé kerekre igazítva, elkezdjük kisütni a palacsintákat. Mikor már kezd a palacsinták teteje buborékolni, akkor egy gyors mozdulattal megfordítjuk õket és szép aranybarnára megsütjük a másik felüket is. Tálaláskor görög joghurttal és meggyöntettel adjuk asztalra egy kevés porcukorral meghintve.







Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s