~ ? TÚRÓS ? - BARACKOS LINZERTORTA ~

2014-07-08

sponsored links

Print Friendly and PDF





  Habkönnyû töltelék, ami nem tartalmaz ugyan túrót, de állagra nagyon ott van és mint mindig, olcsó ill. gyors kategória. Más gyümölccsel készítve is remek ízû, de itt a barackszezon, így ez került bele.
Az eredeti recepten kicsit variáltam, hiszen került bele friss gyümölcs és a rácsok közé sem tettem baracklekvárt. 

? HOZZÁVALÓK ? 22 cm - es formához
Tészta : - 20 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 8 dkg  porcukor,  1 / 2 cs sütõpor, 1 fél citrom reszelt héja és leve, 2 tojássárgája, csipetnyi só
Krém : - 2 , 5 dl tej, 2 - 3 ek cukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 kis dobozos barackos joghurt ( nálam Danone ) , fél citrom héja, 1 kk vaníliaaroma, 2 tojásfehérje, sárga vagy õszibarack 

- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük hûtõbe. 
- A formát enyhén vajazzuk ki, béleljük ki az alját és az oldalát is sütõpapírral, a sütõt melegítsük elõ 180 °C -ra.
- A tojásfehérjét pici citromlével verjük habbá.
- A tejet keverjük simára a cukorral a vaníliás pudinggal a joghurttal majd  fõzzünk belõle sûrû krémet, ízesítsük, keverjük még forrón hozzá a tojáshabot és a felkockázott barackot.
- A tészta 2 / 3 - át simítsuk a forma aljába, kenjük rá a krémet, a maradék tésztával rácsozzuk be a tortát.
- Süssük kb 35 - 40 percig. 
- Hagyjuk a formában kb 10 percig, majd vegyük le a karimát, hagyjuk teljesen kihûlni, majd szórjuk meg porcukorral.

Tipp : - ha kivajazzuk a formát, a sütõpapírt könnyebben tudjuk a formába igazítani, hiszen odatapad az oldalához.







Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s