~ TOMI SZELET ~

2022-12-18

sponsored links



 ?HOZZ?VAL?K?
T?szta:
- 5 toj?ss?rg?ja, 10 ek langyos v?z, 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt, 1 / 2 kk sz?dabikarb?na
Kr?m :
- 2 dl tej, 2 ek liszt, 20 dkg l?gy vaj / margarin
- 15 dkg porcukor, 10 dkg dar?lt di?
- 1 tasak van?li?s cukor, 2 - 3 ek rumaroma vagy rum - ?zl?s szerint
tetej?re :
- 5 toj?sfeh?rje, csipet s?, 25 dkg cukor
- csokol?d?reszel?k 

  • A s?t?t 180 ?C - ra meleg?tj?k, a toj?ss?rg?kat a v?zzel ?s a cukorral  j? habosra verj?k, majd 2  r?szletben hozz?szit?ljuk a sz?dabikarb?n?s lisztet ?s egy spatul?val ?vatosan ?sszeforgatjuk. A massz?t egy nagyobb kb 25 * 35 cm - es s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk ?s kb 15 - 20 perc  alatt megs?tj?k. 
  • A kr?mhez a tejben sim?ra keverj?k a lisztet ?s alacsony l?ngon, ?lland? keverget?s mellett s?r? p?pet f?z?nk bel?le. A vajat a cukrokkal  habosra keverj?k, majd tov?bb keverve, hozz?dolgozzuk a lisztkr?met, ?zes?tj?k rummal ?s hozz?keverj?k a di?t. A kr?met a kih?lt pisk?t?ra kenj?k.
  • A tetej?re a toj?sfeh?rj?t ?s a s?t egy h??ll? t?lba tessz?k ?s v?zg?z felett elkezdj?k habos?tani. T?bb r?szletben hozz?sz?rjuk a cukrot ?s f?nyes kem?ny habb? verj?k. Ezut?n a  habot a di?s kr?mre sim?tjuk ?s egy ?jszak?ra h?t?be tessz?k dermedni. 
  • M?snap a tetej?t bevonhatjuk olvasztott ccokol?d?val vagy csak csokit reszel?nk r?. 

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2022/12/...

sponsored links

Keres?s