~ TEJFÖLÖS - BARACKOS SZELET ~

2014-07-05

sponsored links

Print Friendly and PDF




 Könnyed és krémes sütemény / pite, szinte olvad az ember szájában, nem beszélve a zamatos édes barack ízérõl. 
Szintén gyors és könnyû kategória, hiszen a tésztát elõzõ este összegyúrhatjuk, sõt a barackot is elõkészíthetjük, a krém pedig ripsz - ropsz megvan.


? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, csipet só, késhegynyi sütõpor, 1 - 2 ek  hideg víz
Töltelék : - kb 1 kg hámozott sárgabarack
Tejfölkrém : - 2 nagy dobozos tejföl ( 900 g ), 1 cs fõzõs, vaníliás pudingpor, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja + leve, 2 db tojás

- A tésztához, gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd folpackba csomagolva tegyük hûtõbe.
- A barackokat mártsuk forró vízbe, majd húzzuk le a héját és magozzuk ki.
- A krémhez keverjük simára a hozzávalókat.
- A tésztát nyújtsuk ki, és simítsuk egy, kb 30 x 25 - ös vajazott, lisztezett tepsibe úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Villával szurkáljuk meg és süssük elõ, 180 °C - os sütõbe, kb 15 percig.
- A tésztát vegyük ki a sütõbõl,  rakjuk ki  felezett sárgabarackkal, majd öntsük le a tejfölös masszával.
- Tegyük vissza a sütõbe és süssük tovább, kb 30 percig, hagyjuk a tepsiben kihûlni, majd tetszés szerint szeleteljük.





Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s