~ TEJFÖLKRÉMES - CSERESZNYÉS CSIGA ~

2014-06-03

sponsored links






 Csupa egészség ! - mármint a cseresznyére gondolok. Hiszen kiváló szomjoltó, sok ásványianyag és vitamin található benne. Együnk minél többet belõle, hiszen rövid ideig tart a szezonja.
Ma erre az egyszerû, kelt tésztás csigára esett a választásom. Mivel csak ketten vagyunk itthon a fiammal, ez az adag bõven elég, sõt . . .  De ha nagyobb a család, duplázzuk a hozzávalókat.
 Ja, még csak annyit, hogy nagyon finom !!!
A gyönyörû piteformát pedig a Sütni fõzni webshop biztosította .

? HOZZÁVALÓK ( kb 15 db ) ?
- 40 dkg liszt, 1 / 2 cs friss élesztõ, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 3 dkg olvasztott vaj, csipet só, kb 2 dl langyos tej

Töltelék : 2 , 5  dl tejföl, 2 ek porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél cs vaníliás pudingpor,  25 dkg magozott cseresznye

- A tésztához dagasszuk be a hozzávalókat és kelesszük kb félóráig.
- A krémhez keverjük össze a cseresznye kivételével a hozzávalókat.
- A tésztát nyújtsuk kb 1 cm vastagságú téglalap alakúra, kenjük meg a tejfölös krémmel, halmozzuk rá egyenletesen a cseresznyét és tekerjük fel.
- Pihentessük kb 10 percig, majd éles késsel vágjuk fel ujjnyi vastagságra.
- A csigákat rakjuk sütõpapíros tepsibe és kelesszük amíg bemelegszik a sütõ 180 °C - ra.
- Süssük szép pirosra.





Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s