~ SÜLT TÖLTÖTT PAPRIKA ~
sponsored links
Kedvelt nyári étel a töltött paprika, ezúttal nem a szokványos paradicsomszószban, hanem sütõben sütve. Kell a változatosság. Kápia helyett használhatunk kaliforniai paprikát is, gyors és egyszerû az elkészítése, önmagában vagy friss kenyérrel fogyasztva ideális, könnyed vacsora.
? HOZZÁVALÓK ?
- 30 dkg sertés / marha darált hús
- 5 dkg rizs
- 1 vöröshagyma
- 2- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg hámozott paradicsom
- 2 ek paradicsompüré
- 1 tk friss vagy szárított kakukkfû
- só, bors, olívaolaj
- kb 6 - 8 db kápia paprika
- Kevés olívaolajon dinszteljük meg a felkockázott vöröshagymát, adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg.
- Szórjuk hozzá a rizst, pároljuk üvegesre, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfûvel és adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a pürét.
- Öntsük fel kb 1, 5 dl vízzel és fedõ alatt fõzzük addig amíg a rizs megpuhul.
- A paprikákat csumázzuk ki és töltsük meg a kissé lehûlt töltelékkel, helyezzük hõálló tálba, locsoljuk meg a paprikákat olívaolajjal és süssük 200 °C - os sütõbe, kb 35 perc alatt készre.