~ SERPENYÕS CUKKINIS LEPÉNY ~

2017-08-07

sponsored links




  A magamnak adott 3 hét blogszabadság gyorsan lejárt, de azért az olaszországi pihenésem alatt számos receptet összegyûjtöttem, fordítottam - fõleg a helyi gasztroújságokból - hogy megosszam majd veletek. Továbbra is folytatom a no cukor, finomliszt elvet . . .

?HOZZÁVALÓK?
- 30 dkg reszelt cukkini
- 1 dl tej
- 5 dkg reszelt parmezán
- 5 dkg felkockázott bármilyen keményebb sajt ( ementáli, gouda )
- 5 dkg kockázott bacon
- 3 tojás
15 dkg fehér tönkölyliszt
- 8 g sütõpor
- só, bors
- olívaolaj
tetejére :
- 175 g mozzarella
- paradicsom
- morzsolt kakukkfû
- tengeri só


  • A tojást, a tejet és a sütõporos lisztet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a szalonnát és a sajtokat, végül ízesítjük sóval ill. borssal. A masszát egy olajjal kikent nagyobb serpenyõbe öntjük és 180 °C - on, kb 15 percig sütjük. ( a serpenyõ nyelét tekerjük be alufóliával ), ha már a tészta teteje kellõen megszilárdult, kivesszük a sütõbõl és egy nagyobb tányérra borítjuk, majd  visszacsúsztatjuk a serpenyõbe. 
  • További 15 percig sütjük, ezután a sütõbõl kivéve a tetejét kirakjuk felszeletelt mozzarellával és grill fokozaton addig sütjük, amíg a sajt folyóssá nem válik.
  • A megolvadt sajton elrendezzük a paradicsomszeleteket, megszórjuk nagyszemû tengeri sóval, ill.  kakukkfûvel és friss bazsalikommal díszítjük.






Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s