~ RUMOS , SZILVAKEHELY ~

2014-07-22

sponsored links

Print Friendly and PDF




 Kellemes ízû kanalazgatni való, a hûvösebb napokra. A szilvapüré pikáns a rumtól és a fahéjtól, a puding pedig selymesen lágy a tejszíntõl. Gyermekek esetében rum helyett használjunk aromát, a pudingot pedig akár fõzhetjük is, ha nincs kéznél fõzés nélküli porunk. 

? HOZZÁVALÓK ?
- fél kg magozott szilva
- kb 10 dkg barnacukor
- l dl rum
- 1 rúd fahéj és  1 tk õrölt fahéj
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 cs Gála vaníliás pudingpor
- pár db piskótatallér
- 1 / 2  ek étk keményítõ

- Egy serpenyõben karamellizáljuk meg a cukrot, dobjuk hozzá a feldarabolt szilvát, a fahéjat és állandó keverés mellett addig fõzzük, amíg a szilva megpuhul.
- Dobjuk ki a fahéjrudat, öntsük hozzá a rumot és forraljuk még 1 - 2 percig.
- A keményítõt keverjük ki kevés vízzel és sûrítsük be vele a szilvát. Oszlassuk el a kelyhekbe vagy poharakba, rakjunk mindegyikre, pár egész és összetört piskótatallért.
- A tejet keverjük össze a tejszínnel, öntsük hozzá a pudingport és kézi habverõvel verjük kb 3 percig.
- Az így kapott sûrû pudingot, kanalazzuk a tallérokra  és tegyük hûtõbe, hogy kellõen lehûljön



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s