~ RUMOS , SZILVAKEHELY ~
sponsored links
Kellemes ízû kanalazgatni való, a hûvösebb napokra. A szilvapüré pikáns a rumtól és a fahéjtól, a puding pedig selymesen lágy a tejszíntõl. Gyermekek esetében rum helyett használjunk aromát, a pudingot pedig akár fõzhetjük is, ha nincs kéznél fõzés nélküli porunk.
? HOZZÁVALÓK ?
- fél kg magozott szilva
- kb 10 dkg barnacukor
- l dl rum
- 1 rúd fahéj és 1 tk õrölt fahéj
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 cs Gála vaníliás pudingpor
- pár db piskótatallér
- 1 / 2 ek étk keményítõ
- Egy serpenyõben karamellizáljuk meg a cukrot, dobjuk hozzá a feldarabolt szilvát, a fahéjat és állandó keverés mellett addig fõzzük, amíg a szilva megpuhul.
- Dobjuk ki a fahéjrudat, öntsük hozzá a rumot és forraljuk még 1 - 2 percig.
- A keményítõt keverjük ki kevés vízzel és sûrítsük be vele a szilvát. Oszlassuk el a kelyhekbe vagy poharakba, rakjunk mindegyikre, pár egész és összetört piskótatallért.
- A tejet keverjük össze a tejszínnel, öntsük hozzá a pudingport és kézi habverõvel verjük kb 3 percig.
- Az így kapott sûrû pudingot, kanalazzuk a tallérokra és tegyük hûtõbe, hogy kellõen lehûljön