~ RIZSES - KÖRTÉS RÉTES ~

2014-07-01

sponsored links






? HOZZÁVALÓK ?
- 5 dl tej
- 15 dkg kerek szemû rizs
- 5 kanál cukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 3 - 4 db érett körte
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 3 dkg vaj
- 1 cs réteslap ( 8 db )
Kenéshez : - 2 ek étolaj, 3 ek tejföl

- A tejet forraljuk fel a cukrokkal, sóval és a vajjal, szórjuk bele a rizst és kis lángon fõzzük puhára.
- Ha megfõtt, keverjük el benne a kockára vágott körtét, a citromhéjat és hagyjuk kihûlni.
- A réteslapokat osszuk kétfelé ( így 2 rúd lesz ) és kenjük meg a lapokat a tejföl és az olaj keverékével, a negyedik lapon oszlassuk el a tölteléket úgy, hogy a végén hagyjunk kb 5 cm - es üres részt, majd óvatosan tekerjük fel és tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe, hajtással lefelé.
- Így járjunk el a megmaradt lapokkal is.
- A rudak tetejét kenjük le a megmaradt tejfölös keverékkel és elõmelegített 190 °C - on süssük szép aranysárgára.
- Amikor langyosra hûlt, szórjuk meg porcukorral és szeleteljük fel.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/07/...

sponsored links

Keres?s