~ RICOTTÁS - HALAS, SPENÓTOS ? GNOCCHI ? ~

2017-01-11

sponsored links



 Ismét egy olasz jellegû étel, a ricotta a spenóttal, a hal a citrommal alkot igazi párost és ezt ha ezt mind összegyúrjuk és ízletes paradicsomszósszal nyakon öntjük, fenséges eledelt készítettünk. 


?HOZZÁVALÓK?
- 40 dkg tõkehal ( pl afrikai tõkehalfilé )
- 25 dkg ricotta
- 20 dkg gyorsfagyasztott leveles spenót
- 1 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors, õrölt koriander
- fél liter paradicsomszósz

  1. A spenót dobjuk pár percre lobogó sós vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki a levétõl  és vágjuk apróra. A hal miután kiengedett, papírtörlõvel itassuk fel róla a felesleges vizet, majd késes aprítóval aprítsuk össze.
  2. A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a halhúst, a spenótot, a tojást, ízesítsük és adjunk hozzá annyi lisztet , hogy jól formálható masszát kapjunk. Pihentessük 30 percig, majd nedves kézzel formáljunk belõle diónyi gombócokat és lobogó sós vízben fõzzük ki. 
  3. Ha gombócok feljöttek a víz felszínére, szedjük ki egy vajjal kikent hõálló tálba, öntsük rá a paradicsomszószt és tegyük a 200 °C - os sütõbe 15 percre.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/01/...

sponsored links

Keres?s